Petra Kvitová v Lucemburku postoupila do finále, porazila Američanku Davisovou

Tenistka Petra Kvitová si zahraje o svůj druhý letošní titul na okruhu WTA. V Lucemburku porazila ve dvou setech Američanku Lauren Davisovou a postoupila do finále. Její soupeřkou bude Rumunka Monica Nicolescuová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále turnaje v Číně

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále turnaje v Číně | Zdroj: Reuters

Lauren Davisová postoupila v Lucemburku do hlavní soutěže z kvalifikace, byla ale nejnepříjemnější soupeřkou, kterou Petra Kvitová na cestě do finále potkala. V prvním setu šla Američanka po brejku do dvougemového vedení a v závěru měla čtyři setboly.

Jenže v důležitých chvílích tenistka z Fulneku zabojovala a i díky nejistému prvnímu podání 85. hráčky světového žebříčku koncovku první sady otočila na 7:5.

Zajímavě se pro Davisovou vyvíjel i druhý set, ovšem pouze do stavu 3:1. Pak Kvitová předvedla další vítěznou sérii. Vyhrála pět her v řadě a ukončila druhé dějství i celé semifinále do výsledku 7:5 a 6:3. Zápas trval hodinu a 50 minut.

Finálovou soupeřkou Petry Kvitové v Lucemburku bude Rumunka Monica Nicolescuová. Hráčka z druhé světové padesátky cestou do finále porazila druhou i třetí nasazenou, Caroline Wozniackou i Kiki Bertensovou.

Petra Kvitová prožívá vydařený závěr sezony a v rychlém sledu si zahraje druhé finále. V tom prvním si vybojovala titul v čínském Wu-chanu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme