Plíšková bude světovou jedničkou a grandslamovou šampionkou, myslí si bývalý tenista Wilander

Býval světovou jedničkou a teď je už několik let uznávaným komentátorem stanice Eurosport. Švédský tenista Mats Wilander má teď před sebou grandslamový Australian Open, před kterým si s reportérem Českého rozhlasu na dálku popovídal například o nejlepších českých singlistech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Matsi, jako komentátor budete sledovat i některé české hráče, například Karolínu Plíškovou, která je teď světovou pětkou, co si o ní myslíte?
Myslím, že je to opravdu velká hráčka. Samozřejmě, má jeden z nejlepších servisů na světě, to jí umožňuje snáz procházet zápasy, je mentálně silná. Vím o ní, že v posledních letech hodně tvrdě pracovala na fyzičce, dobrý pohyb je samozřejmě velmi důležitý pro top hráčky. Může hrát sebevědomě. Ona potřebuje být tenistkou, která rozhoduje o tom, co se bude dít na kurtu, pak je lepší než její soupeřky. Samozřejmě, nesmí dělat moc chyb, pak se může stát, že prohraje. Ale jinak má zlatou hru. Podle mého názoru bude Karolína Plíšková jednou světovou jedničkou a grandslamovou šampionkou, na sto procent.

Opravdu, na sto procent?
Ano, samozřejmě za normálních okolností, pokud se jí vyhnou vážná zranění a nedostane se do nějakých nečekaných potíží. Pokud bude zdravá, aby mohla předvádět, co umí, určitě bude světovou jedničkou i grandslamovou šampionkou.

Mohla by vyhrát už teď na Australian Open?
Myslím, že v ženské části turnaje máme dvě silné skupiny, v jedné jsou starší zkušené hráčky Serena Williamsová, Angelique Kerberová, Agnieszka Radwaňská, a pak jsou tam mladé nebezpečné hráčky jako je Karolína Plíšková, ty mají také velké šance.

Teď jiný příběh… Tomáš Berdych minulý rok angažoval nového kouče. Jak mu může Goran Ivanišević pomoci?
Myslím, že Goran Ivanišević může svým stylem koučování přinést hráči velké sebevědomí. Podívejte se na Marina Čiliće pár let zpátky. V roce 2014 předvedl na US Open dva týdny skvělého tenisu, možná vůbec nejlepšího v kariéře. Vyhrál celkem snadno, přestože nikdy před tím nebyl blízko. A myslím, že Goran Ivanišević může přinést podobné sebevědomí Tomášovi, to je hráč stejné kvality jako Marin. S agresivním stylem, agresivními údery, se skvělým servisem, forhendem i bekhendem.

Je to častá otázka, ale může Tomáš Berdych vyhrát grandslam?
Ano, myslím, že ano. Teď je silnější při prvním servisu. Myslím, že Goran je pro Tomáše perfektní volbou. Může si teď víc věřit. Potřebuje, aby se mu to ve správný čas všechno sešlo, a porazil i ty nejlepší hráče na grandslamu. Myslím, že Goran mu může přinést nějakých pět procent navíc, aby byl tím nejnebezpečnějším hráčem na světě. Možná jste to viděli i teď v Dauhá. Sice prohrál s Murraym, ale byl to jiný Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme