Plíšková odvrátila mečbol Kasatkinové a v Pekingu je v osmifinále, Berdych v Tokiu skončil

Tenistka Karolína Plíšková odvrátila na turnaji v Pekingu v koncovce zápasu s Ruskou Darjou Kasatkinovou mečbol a po výhře 3:6, 7:5, 7:6 ve druhém kole postoupila do osmifinále. Česká jednička tak zvládla první utkání poté, co si v úterý oficiálně zajistila účast na Turnaji mistryň. Naopak Tomáš Berdych po triumfu v čínském Šen-čenu vypadl v japonském Tokiu hned v prvním kole, když nestačil na Gillese Müllera z Lucemburska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila do semifinále na US Open

Karolína Plíšková postoupila do semifinále na US Open | Zdroj: Reuters

Aktuální světová šestka Plíšková se s Kasatkinovou utkala letos potřetí a podruhé vyhrála. Středeční dvouapůlhodinový souboj se rozhodoval v tie-breaku třetí sady, v němž byly obě hráčky blízko vítězství.

Plíšková zvládla úspěšně první utkání poté, co si v úterý oficiálně zajistila účast na Turnaji mistryň. Aktuální šestka žebříčku se s Kasatkinovou střetla letos potřetí a podruhé vyhrála. Středeční dvouapůlhodinový souboj se rozhodoval v tie-breaku třetí sady, v němž byly obě hráčky blízko vítězství.

O čtvrtfinále se Plíšková utká s jedenáctou nasazenou Johannou Kontaovou z Británie. Strýcová byla třetí Češkou, s níž se Kerberová během týdne utkala. Světová jednička podlehla minulou středu ve Wu-chanu Petře Kvitové, v prvním kole v Pekingu vyřadila kvalifikantku Kateřinu Siniakovou a ve středu i zkušenější Strýcovou.

Jednadvacátá hráčka žebříčku nedala v zápase s favoritkou kůži lacino, v koncovce druhého setu dokázala Kerberovou vždy brejknout, když Němka podávala za stavu 5:4 a 6:5 na vítězství v zápase. V tie-breaku už ale třicetiletá česká tenistka na soupeřku nestačila a prohrála ho 4:7.

Dál nepokračuje ani Tomáš Berdych na turnaji v Tokiu, kde skončil hned v prvním kole. Třetí nasazený hráč v něm podlehl Gillesi Müllerovi z Lucemburska 6:7 a 1:6.

V Pekingu ve středu ještě čeká na závěr programu Petru Kvitovou osmifinálový duel proti Španělce Garbiňe Muguruzaové.

ČTK, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme