Plíšková porazila Gavrilovovou a je ve čtvrtfinále Australian Open

Česká tenistka Karolína Plíšková poprvé postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje Australian Open. V Melbourne si poradila s domácí dvaadvacetiletou Darjou Gavrilovovou 6:3 a 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková postoupila v Melbourne do čtvrtfinále

Karolína Plíšková postoupila v Melbourne do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

„Jsem nadšená, je to moje první čtvrtfinále tady, speciálně dnes to bylo těžké utkání proti domácí soupeřce, to není nikdy lehké,“ hodnotila na kurtu Karolína Plíšková a dodala, že se zlepšila ve všech herních činnostech a díky tomu se na grandslamech cítí lépe než dříve. Sebevědomí nabyla i díky triumfu v Brisbane na začátku ledna.

Do osmifinále nastoupila Plíšková se zavázaným stehnem, nicméně ji to nijak zvlášť nelimitovalo. V první sadě sebrala Gavrilovové hned první podání a potom ji brejkla ještě dvakrát. Sama ztratila servis pouze jednou. Ve druhém setu ztratila první podání naopak Plíšková, ale potom vyhrála čtyři gemy. V závěru proměnila až třetí mečbol dvanáctým esem v zápase.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už jen osm tenistek může pomýšlet na titul z grandslamového Australian Open a je mezi nimi stále česká favoritka Karolína Plíšková

Podle kouče Davida Kotyzy měla jeho svěřenkyně převahu, i když nepředváděla nejlepší výkon. „Možná to pro domácí nemělo takový náboj, nebyl tam náznak velkého boje. Myslím, že Kája bojovala sama se sebou, že možná cítila, že by mohla hrát líp. Někdy ty zápasy takhle jsou, jsme tady dlouho, turnaj trvá nějakou dobu. Jsem rád, že to přešla. Víme, že bude muset ze sebe vydat ještě víc než dneska.“

Karolína Plíšková je poslední českou zástupkyní v singlu, navíc je to pro ni první čtvrtfinále v kariéře na Australian Open. „Papírově, žebříčkově, vším jsem byla lepší, takže jsem si dost věřila, že jí porazím. Navíc už jsem ji dvakrát porazila a nějak jsem vůbec nepochybovala o tom, že bych měla dneska prohrát,“ přiznává česká tenistka, která ví, že to těžší ještě přijde.

Strýcová v Melbourne vypadla v osmifinále. Velmi chytrá hráčka, ocenila ji Williamsová

Číst článek

A to zřejmě už ve čtvrtfinále, kdy se turnajová pětka utká s čtyřiatřicetiletou Chorvatkou Mirjanou Lučićovou-Baroniovou, devětasedmdesátou hráčkou světového žebříčku.

„To bude asi fofr no, docela dost chodí, to si myslím, že jde na sto procent do každého míče. A asi jí to sedí, tím, že to je trošku rychlejší, tak porazila dobré hráčky. Ale na druhou stranu to byly všechny takové obranářky, takže myslím, že nikoho jako mě tady ještě neměla,“ usmívala se. „Myslím, že to bude přestřelka a bude záležet hodně na zahájeních,“ souhlasí i trenér David Kotyza.

Česká tenistka má blízko k posunu na třetí příčku žebříčku WTA, v případě triumfu na turnaji se může stát dokonce světovou dvojkou.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme