Plíšková postoupila v Dauhá do osmifinále, Záhlavová-Strýcová končí

Česká tenistka Karolína Plíšková úspěšně vstoupila do turnaje v Dauhá, když si poradila se Švýcarkou Vögeleovou ve dvou setech. V osmifinále se třináctá hráčka žebříčku WTA střetne se Španělkou Suarez Navarrovou. Ve druhém kole skončila Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála s Američankou Venus Williamsovou 5:7, 6:3, 6:7.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková | Foto: Filip Jandourek

Karolína Plíšková do utkání úspěšně vstoupila, když hned v prvním gamu sebrala soupeřce podání. Brejk bohužel nepotvrdila, když také úvodní servis ztratila. V průběhu úvodního setu pak ještě každá hráčka proměnila jeden brejkbol.

O vítězce první sady tak musel rozhodnout až tiebreak a v něm měla pevnější nervy česká tenistka. Za stavu 6:4 dokázala využít hned první setbol a po padesáti minutách set ukončila.

Ve druhé sadě musela Plíšková otočit nepříznivý vývoj, když za stavu 1:1 dovolila soupeřce čtyři brejkboly a přišla o podání. Nicméně ztracený servis si hned vzala zpět a v desáté hře rozhodla o svém vítězství.

Při podání Švýcarky se dostala do vedení 40:0 a hned prvním proměněným mečbolem utkání ukončila.

Míček od postupu

Záhlavová-Strýcová svedla se sedmou nasazenou Venus Williamsovou vyrovnaný souboj. Rodačka z Plzně v prvním setu neudržela brejk a po dvou ztracených servisech první sadu prohrála. V dalším setu ale sebrala Američance třikrát podání a vynutila si rozhodující třetí sadu.

V ní si česká fedcupová reprezentantka vypracovala za stavu 6:6 mečbol, ale Williamsová podání udržela a v následném tie-breaku přetlačila Záhlavovou-Strýcovou 7:5.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Karolína Plíšková (ČR) - Vögeleová (Švýc.) 7:6 (7:4), 6:4, Petkovicová (6-Něm.) - Flipkensová (Belg.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2, Suárezová (9-Šp.) - Muguruzaová (Šp.) 6:5 skreč, Jankovičová (Srb.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:0, 6:2, Dijasová (Kaz.) - Džábirová (Tun.) 6:3, 6:2, Svitolinová (Ukr.) - Gavrilovová (Rus.) 6:4, 5:7, 6:4.
2. kolo: V. Williamsová (7-USA) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:5, 3:6, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - 1. kolo: Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Juraková, Koukalová (Chorv./ČR) 6:1, 6:4.

Vojtěch Bureš, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme