Plíšková prohrála hned první zápas po US Open. Nestačila na běloruskou kvalifikantku

Tenistce Karolíně Plíšková se po krátkém odpočinku nepovedl návrat na turnaje WTA po úspěchu na US Open. V Tokiu světová šestka prohrála hned svůj první zápas a s Běloruskou Alexandrou Sasnovičovou prohrála za hodinu a čtvrt ve dvou setech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková získala v Cincinnati šestý a dosud nejcennější titul v kariéře

Tenistka Karolína Plíšková získala v Cincinnati šestý a dosud nejcennější titul v kariéře | Zdroj: Reuters

Světová šestka Karolína Plíšková nezúročila volný los v prvním kole ani delšího volna. Svůj první zápas na turnaji hrála až ve čtvrtek, v něm ale podlehla Bělorusce Alexandře Sasnovičové ve dvou setech 4:6 a 2:6.

Českou žebříčkovou jedničku v Tokiu zradila její největší zbraň – servis. Během hodinu a čtvrt trvajícího zápasu nedostala úspěšnost svého prvního podání na 50 procent. Běloruska toho využila a celkem pěti proměněnými brejkboly.

Tenistka z Loun si ještě v prvním setu dokázala dvě ztracená podání vzít proti 107. hráčce světového žebříčku zpět a dorovnat na 4:4. Pak ale znovu chybovala a následující dva gema prohrála. Další zaváhání přišla za stavu 2:2 ve druhém setu, po dalších dvou brejcích Sasnovičová proměnila druhý mečbol.

Turnaj v Tokiu byl prvním vystoupením Karolíny Plíškové po US Open, kde postoupila do finále. Pro první kolo měla v Japonsku jako třetí nasazená volný los, zápas druhého kola se kvůli povětrnostním podmínkám odehrál až ve čtvrtek.

Další české tenistky vypadly v Tokiu už dříve. Lucie Šafářová v prvním kole a Barbora Strýcová s Petrou Kvitovou ve druhém.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme