Plíšková si znovu poradila se Šafářovou, v Dubaji je v semifinále

Tenistka Lucie Šafářová porážku z Antverp krajance Karolíně Plíškové na dalším turnaji v Dubaji neoplatila. Druhé české čtvrtfinále během jediného týdne znovu ovládla Plíšková, která si po vítězství 3:6, 7:6 a 6:1 zahraje o postup do finále podniku s dotací 2,5 milionu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková porazila krajanku Lucii Šafářovou ve druhém českém čtvrtfinále za sebou

Karolína Plíšková porazila krajanku Lucii Šafářovou ve druhém českém čtvrtfinále za sebou | Zdroj: Reuters

Zápas měla přitom lépe rozehraný Šafářová. V prvním setu odvrátila tři brejkboly a sama za stavu 3:2 sebrala své mladší krajance podání. Brejk udržela a sadu ukončila při svém servisu.

Také druhý set měla patnáctá hráčka světového žebříčku ve svých rukou. Dostala se do vedení 3:1, ovšem v šestém gamu poprvé v utkání neudržela podání a Plíšková srovnala na 3:3. Od tohoto momentu se duel zlomil.

Karolína Plíšková vyřadila na turnaji v Antverpách Lucii Šafářovou

Číst článek

Za stavu 5:4 sice ještě dvaadvacetiletá Plíšková setbol nevyužila, ale v následném tie-breaku už uspěla. Rozhodující sada byla jasnou záležitostí. Šafářová získala první hru až za stavu 0:4 a Plíškové nabídla mečbol už v sedmém gamu.

Rodačka z Loun ho proměnila a po dvou hodinách a 28 minutách se radovala z postupu. V semifinále Plíšková může narazit na Carlu Suárezovou, přemožitelku Petry Kvitové, s níž v Antverpách boj o finále prohrála. Španělka nastoupí proti krajance Garbiňe Muguruzaové.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,513 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (17-ČR) - Šafářová (11-ČR) 3:6, 7:6 (7:5), 6:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme