Plíšková udolala po třech hodinách Muguruzaovou a v Dubaji si zahraje o titul

Tenistka Karolína Plíšková postoupila po tříhodinovém boji do finále turnaje WTA v Dubaji. V semifinále porazila Španělku Muguruzaovou Blancovou 6:4, 5:7 a 7:5. Své osmé finále na okruhu si dvaadvacetiletá Češka zahraje s lepší z dvojice Halepová-Wozniacká.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvládla to. Karolína Plíšková se raduje z postupu do finále v Dubaji

Zvládla to. Karolína Plíšková se raduje z postupu do finále v Dubaji | Zdroj: Reuters

V utkání plném brejkbolů si obě semifinalistky vzaly v každé sadě servis jednou. O ten ve druhém setu přišla Plíšková za stavu 5:6, připravila se o něj desátou dvojchybu.

V rozhodující sadě světová osmnáctka Plíšková druhá podání už zvládla. Na rozdíl od rodačky z Caracasu, která jich předvedla za zápas celkem šestnáct. Jako rozhodující se ukázal jedenáctý gem, kdy česká hráčka ukořistila Španělčin servis čistou hrou.

Garbiňe Muguruzaová sice mohla kontrovat hned vzápětí, o vedení 40:0 ale přišla. Při druhém mečbolu pak Plíšková utkání ukončila.

Plíšková v letošní sezoně postoupila do druhého finále. V lednu na turnaji v Sydney ji v cestě za čtvrtým titulem na okruhu zastavila Petra Kvitová. Pokud by Plíšková podnik v Dubaji ovládla, posunula by se v žebříčku na jedenáctou pozici.

Tenisový turnaj žen v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 2,513 milionu dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (17-ČR) - Muguruzaová (Šp.) 6:4, 5:7, 7:5.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme