Plíšková v Austrálii vypadla ve čtvrtfinále, Šafářová s Hlaváčkovou si zahrají o deblový titul

Vítězná série Karolíny Plíškové skončila ve čtvrtfinále Australian Open. Česká tenistka podlehla Mirjaně Lučićové Baroniové ve třech setech 4:6, 6:3 a 4:6, přesto se v žebříčku posune na třetí místo. Chorvatka se v semifinále utká se Serenou Williamsovou. V ženské čtyřhře prošla do finále Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Utkají se Andreou Hlaváčkovou a Pcheng Šuaj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková je jednou z favoritek Australian Open

Karolína Plíšková je jednou z favoritek Australian Open | Zdroj: Reuters

„Věděla jsem, že to bude takhle. Párkrát jsem s ní hrála a byla jsem na to připravená. Pálila opravdu hodně dobře, byla jsem furt pod tlakem, hlavně když jsem nedala první servis. Prostě hrála líp, byla agresivnější. Někdy jsem byla vůbec ráda, když jsem to vrátila do kurtu. Pár chyb dala, takže šance byly. Ale byl to těžký zápas. Mám pocit, že jsem to dnes neměla ve svých rukou,“ přiznala po zápase Karolína Plíšková.

Chorvatská veteránka Mirjana Lučićová Baroniová je senzací letošního Australian Open. Aktuálně 79. Hráčka světa udolala i nejlepší Češku svou největší zbraní – rychlým a agresivním returnem. Plíšková rychle v prvním setu vedla 3:1, jenže pak si nechala dvakrát prolomit servis, podruhé po padesáti minutách proti setbolu.

Dva úspěšné brejkboly předvedla Chorvatka i ve druhém dějství, to ale její soupeřka z Loun našla úspěšnou taktiku i při svém returnu a vyrovnala.

V semifinále po 18 letech

V nervózním třetím setu Plíšková otočila stav z 2:3 a 4:3 a zdálo se, že začíná získávat převahu, Lučićová Baroniová si vyžádala zdravotní přestávku a na chvíli odešla z kurtu. Když se vrátila, povedl se ji rozhodující úder, vyhrála 8 míčů v řadě a o chvíli později, po hodině a 47 minutách, proměnila první mečbol.

Grandslamové semifinále si 34letá Mirjana Lučićová Baroniová zahraje po 18 letech, v roce 1999 totiž šokovala ve Wimbledonu. Karolína Plíšková se díky premiérové účasti ve čtvrtfinále v Melbourne posune na třetí místo žebříčku. Prohrála poprvé po devíti vítězných zápasech v sezoně.

Chorvatka si o finále zahraje s americkou favoritkou Serenou Williamsovou, která strávila ve čtvrtfinále polovinu času. Britku Kontaovou vyřadila rychle 6:2 a 6:3.

Šafářová s Hlaváčkovou se utkají ve finále čtyřhry

Minimálně jedno finálové zastoupení má na Australian Open český tenis jisté. Lucie Šafářová totiž s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou postoupila do finále ženské čtyřhry. "Team Bucie" jak si druhé nasazené tenistky říkají, se mladou japonskou dvojicí Hozumiová, Katóová pral víc než dvě hodiny. Zkušenosti nakonec rozhodly o výhře 6:4 ve třetím setu.

O finále bojuje i Andrea Hlaváčková po boku Číňanky Pcheng Šuaj, staronový pár v začínající sezoně září a Češka s Číňankou vyřadily i nejlepší pár současnosti. Proti Caroline Garciaové a Kristině Mladenovicové z Francie zvládly první set v tie-breaku, ve druhém rozhodly dva brejky, že se kamarádky Lucie Šafářová a Andrea Hlaváčková utkají o deblový titul.

Andrea Hlaváčková se o titul v Melbourne snažila už vloni, tehdy ale v páru s Lucií Hradeckou podlehla Martině Hingisové se Saniou Mirzaovou.

Posledním semifinalistou mužské dvouhry se stal Rafael Nadal, který vyřadil Kanaďana Raonice ve třech setech. V semifinále se utkání s Bulharem Dimitrovem, který vyřadil Belgičana Goffina.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 milionů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dimitrov (15-Bul.) - Goffin (11-Belg.) 6:3, 6:2, 6:4, Nadal (9-Šp.) - Raonic (3-Kan.) 6:4, 7:6 (9:7), 6:4.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:4, 3:6 6:4, S. Williamsová (2-USA) - Kontaová (9-Brit.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Hozumiová, Katóová (Jap.) 6:2, 4:6, 6:4, Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 7:6 (7:4), 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme