Plíšková získala v Cincinnati šestý a dosud nejcennější titul v kariéře

Tenistka Karolína Plíšková získala v Cincinnati šestý a dosud nejcennější titul v kariéře. Ve finále turnaje kategorie Premier 5 porazila Němku Angelique Kerberovou za 62 minut 6:3, 6:1 a překazila soupeřce posun do čela světového žebříčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková získala v Cincinnati šestý a dosud nejcennější titul v kariéře

Tenistka Karolína Plíšková získala v Cincinnati šestý a dosud nejcennější titul v kariéře | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá česká hráčka dokázala stříbrnou olympijskou medailistku porazit v sedmém vzájemném duelu potřetí.

Ve finále proti Kerberové uspěla Plíšková, jež se z turnaje pod pěti kruhy v Riu de Janeiru kvůli obavám z viru zika omluvila, poprvé po dvou loňských prohrách.

Německá vítězka letošního Australian Open a turnaje ve Stuttgartu mohla v roli světové jedničky vystřídat Serenu Williamsovou, která tenisový trůn drží už tři a půl roku. Po finálové porážce se Kerberová americké hvězdě přiblížila na rozdíl 190 bodů.

Plíšková, která už letos triumfovala v Nottinghamu, za titul inkasuje prémii 515 tisíc dolarů a díky zisku 900 bodů se posune do role české jedničky. V žebříčku se těsně přiblíží zpět k elitní desítce na jedenácté místo, o tři příčky před bronzovou olympijskou medailistku Petru Kvitovou.

„Angie odehrála skvělý týden a myslím, že po celý rok odvádí úžasnou práci,“ řekla při slavnostním ceremoniálu Plíšková. „Vím, že hrála o místo světové jedničky. Myslím, že si zasloužíš být číslo jedna. Možná příště,“ dodala směrem k soupeřce.

Kerberová na kurtu přiznala, že se dnes dostala na hranici svých fyzických možností. „Jsem vážně unavená. Odehrála jsem jedenáct zápasů za 13 nebo 14 dní. Dělala jsem, co jsem mohla, ale někdy jsou dny, kdy to prostě nevyjde,“ konstatovala.

„Budu se snažit, abych dostala další šanci,“ řekla s tím, že do US Open půjde odpočinutá a pokusí se Williamsovou na druhý pokus sesadit.

Triumf v Cincinnati dnes slavila i Barbora Strýcová, která vyhrála s Indkou Saniou Mirzaovou hned první společný turnaj. Nově složený pár ve finále porazil 7:5, 6:4 Američanku Coco Vandewegheovou a Švýcarku Martinu Hingisovou, s níž do července tvořila Mirzaová nejlepší světovou dvojici.

Žebříčkové jedničky Mirzaová s Hingisovou od loňského března získaly tři grandslamové tituly, před olympijskými hrami se však kvůli zhoršeným výsledkům rozešly.

Mirzaová se do konce sezony dohodla s bronzovou medailistkou z Ria Strýcovou a při svém prvním startu indicko-české duo triumfovalo v Ohiu. Mirzaová se díky tomu osamostatní v čele deblového pořadí WTA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme