Plíškové k vzestupu pomohl nový kouč, je pátou nejlepší tenistkou sezony

Karolína Plíšková byla dlouho jen nadějnou juniorkou. Teď však začíná Petře Kvitové na pozici české jedničky šlapat tvrdě na paty. Loni, ve své průlomové sezoně, si zahrála finále hned na pěti turnajích okruhu WTA. V aktuálním pořadí zaujímá pozici zaručující účast na Turnaji mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková | Foto: Filip Jandourek

„Určitě jsem to nečekala, byla jsem překvapená, že jsem začala od začátku roku dobře. Brisbane jsem mohla zahrát lépe, ale spoustu turnajů hůře. Jsem ráda, že jsem navázala na výsledky z minulého roku a pokračuji v tom,“ těší Karolínu Plíškovou.

Ve srovnání letošních výsledků ji předčí pouze Serena Williamsová, Simona Halepová, Maria Šarapovová anebo v životní formě hrající Španělka Carla Suárezová-Navarrová. Tedy obrovské tenisové hvězdy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Během tréninků na Fed Cup mluvil s Karolínou Plíškovou reportér ČRo Radim Sajbot

Strmý výkonnostní vzestup do nejvyšších pater tenisového světa přišel u 23leté rodačky s Loun s příchodem trenéra Jiřího Vaňka. „Hodně jsme si sedli a ve spoustě věcech mi pomohl. Bez něj si to nedokážu představit a nevím, jakého jiného trenéra bych měla, když ne jeho.“

„Začali jsme někdy vloni na Wimbledonu, takže už to bude pomalu rok. Výsledky i ranking šly nahoru. Dám mu 50 procent. 50 já, 50 on,“ směje fanynka litvínovské Vervy.

Špičkovou úroveň současného tenisu Karolíny Plíškové nejlépe potvrzují čísla. Ve statistice přímých bodů z podání Plíšková v této sezoně vládne všem tenistkám na světě.

„Její servis je výjimečný technikou a lehkostí, s jakou servíruje. Pohyb je přirozený a jednoduchý. Vypadá to, že se vůbec nenadře, přitom odletí. I výška je znát, ale ten servis je fantastický, je to základní kámen její hry, na holku je výjimečný,“ chválí kapitán fedcupového týmu Petr Pála.

I díky podání se vítězka nejrychlejšího zápasu sezony, kdy v Sydney za pouhých 39 minut vyřídila Američanku Gibbsovou, nejspíš dočká pozítří své domácí fedcupové premiéry.

 

Odpoledni ctyrhra, az raketa letela :-)

Posted by Czech Fed Cup Team on 15. duben 2015

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme