Plíškovou čeká první Turnaj mistryň. Štěstí by jí mohla přinést plyšová želva

Tenistka Karolína Plíšková se vydává na svůj první Turnaj mistryň. Finalistka grandslamového US Open má v Singapuru za cíl postoupit ze čtyřčlenné skupiny do semifinále. Pomoci jí má i nový plyšový talisman od dětí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Turnaji mistryň by mohl Karolíně Plíškové pomoct i nový plyšový talisman od dětí

Na Turnaji mistryň by mohl Karolíně Plíškové pomoct i nový plyšový talisman od dětí | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Od mladých tenistů Sparty dostala želvu pro štěstí, ale na Turnaji mistryň by pochopitelně chtěla být co nejrychlejší. I na konci sezony, kdy mívají tenisté o poznání méně sil než na začátku nebo uprostřed roku.

„Musím teď mít chuť, ale samozřejmě ta sezona je dlouhá. Myslím si, že teď jsem si to trošku vybrala v Asii. Tam jsem byla taková unavenější asi i psychicky,“ vysvětluje Karolína Plíšková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistku Karolínu Plíškovou čeká první Turnaj mistryň. Myslím, že Karolína je připravena dobře, říká kouč Jiří Vaněk

Aby byla na setkání nejlepších osmi tenistek sezony co nejsvěžejší, odhlásila se i z některých menších akcí, když už měla účast v Singapuru jistou. A zkoušela se připravovat stejně jako v létě před velmi úspěšnými turnaji v Americe.

„Snažili jsme se to udělat podobné. Nevím, jestli se to povedlo úplně,“ říká Karolína Plíšková a kouč Jiří Vaněk ji doplňuje: „Přesně, byla v tom ta inspirace. Dělali jsme skoro stejné věci jako před Amerikou.“

Minimálně jedna věc teď ale bude pro Karolínu Plíškovou jiná. Na rozdíl od běžných turnajů má tenistka zajištěné minimálně tři zápasy s velmi kvalitními hráčkami.


„Samozřejmě že tady to bude trošku jiné. V Americe měla první dvě kola na rozehrávku, kdy měla trošku slabší soupeřky. Tady přijedeme a budou tam nejlepší hráčky na světě, takže tam nikdo na rozehrávku není. Myslím, že Karolína je připravena dobře a předvede dobrý výkon,“ říká Jiří Vaněk.

Už teď je jasné, že v Singapuru nenarazí na Američanku Serenu Williamsovou, která se kvůli zranění odhlásila, a jako turnajová čtyřka se ve skupině vyhne předpokládané trojce Rumunce Simoně Halepové.

„Bude to velká zkušenost vůbec tam hrát. Osm nejlepších. Kromě Sereny tam budou hráčky z top desítky, takže to bude těžké,“ ví Karolína Plíšková.

Plíšková pozná jména svých singlových soupeřek v pátek při slavnostním losu a hrát s nimi začne od neděle. Příští čtvrtek si k tomu přidá i ženskou čtyřhru, ve které se představí i další tři Češky.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme