Plíškovou sledoval z ochozů i hokejista Eliáš. Byl to jeden z největších sportovních zážitků v životě, zářil

Český tenis zažil na US Open v New Yorku báječný den. Po postupu Lucie Šafářové do finále deblistek přišel ještě jeden opravdu mimořádný výkon v soutěži singlistek. Karolína Plíšková porazila 2:0 na sety nejlepší hráčku posledních let, Američanku Serenu Williamsovou, a to i navzdory velké přesilovce domácích fanoušků. Ji samotnou v ochozech podporoval kupříkladu hokejista Patrik Eliáš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš přišel podpořit Karolínu Plíškovou, přestože se znali teprve den

Patrik Eliáš přišel podpořit Karolínu Plíškovou, přestože se znali teprve den | Zdroj: ČTK

Drtivá většina fanoušků na stadionu Artura Ashe držela palce domácí hvězdě Sereně Wiliamsové.

Našli se ovšem i čeští příznivci, kteří vyrazili podpořit Karolínu Plíškovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Drtivá většina fanoušků na stadionu Artura Ashe sice přála domácí Sereně Williamsové, na tribunách však byli i Češi včetně hokejisty Patrika Eliáše

„Ani jsme tomu moc nechtěli věřit. V den zápasu jsme přiletěli do New Yorku a přišli jsme na zápas. Poprvé jsme na tenise a hned takový úspěch,“ těšili se Katka s Mildou z Ústí nad Labem.

Mezi fanoušky Karolíny Plíškové ale patřil i slavný hokejista, mnohonásobný reprezentant a hráč kanadsko-americké NHL Patrik Eliáš.

„Byl to neuvěřitelný zážitek. Jsem pyšný na to, že jsem Čech a že jsem mohl podporovat Karolínu. Hrála fantasticky! Být pod takovým tlakem na takovém pódiu, kde všichni fandí Sereně… Ani to na Karolíně nebylo znát, hrála skvěle,“ chválil bývalý útočník New Jersey.

Eliáš také přiznal, že bývá při sledování sportu nervóznější než při jeho provozování. V New Yorku si prý užil jednoho z největších sportovních zážitků v životě.

Jeho přítomnost na stadionu Artura Ashe potěšila i samotnou hrdinku Karolínu Plíškovou. „Jsem ráda, že mohl přijít. Na to, že se známe jeden den, moc mi fandil. Cizích lidí, co mě takhle podporují, tolik není,“ mrzelo finalistku letošního US Open.

V sobotním vyvrcholení závěrečného grandslamu letošní sezony by mělo být rozložení sil v publiku přece jen vyrovnanější. Česká jednička ve finále vyzve Němku Angelique Kerberovou.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme