Po Berdychovi bude českým tenistům v 1. kole Davis Cupu chybět i Štěpánek

Českým tenistům v 1. kole Davisova poháru proti Austrálii bude chybět také Radek Štěpánek. Protože se po zranění nestihl připravit, oznámil dnes na sociálních sítích svou absenci. Tým kapitána Jaroslava Navrátila tak bude v zápase v Ostravě 6. až 8. března postrádat obě opory, protože již v lednu se omluvil Tomáš Berdych.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Radek Štěpánek se chce na konci roku vrátit na tenisové turnaje

Tenista Radek Štěpánek se chce na konci roku vrátit na tenisové turnaje | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

„Můj zdravotní stav, navazující kondice a hra se bohužel nelepší tak, jak jsem si představoval a doufal, a proto jsem musel udělat těžké rozhodnutí. Protože stále nejsem připraven tak, abych mohl s čistým svědomím nastoupit do ostrého zápasu, budu dále makat, léčit se, rehabilitovat a posilovat. Nevím, kdy budu kvalitně připraven, ale jisté je, že to nebude před prvním kolem Davis Cupu,“ napsal Štěpánek na facebooku.

„Moc mě to mrzí, je to soutěž, pro kterou bych padl, ostatně v září to tak doslova bylo, ale i když srdce by i tentokrát hrálo, tělo i hlava říkají ne,“ uvedl.

Nechat se nominovat bez jediného odehraného zápasu od září by podle něj bylo neodpovědné. Kapitánovi se Radek Štěpánek již omluvil.

„Věřím, že i tak vznikne tým, který Australany zdolá, a já pomohu v boji o postup do semifinále. V březnu, když to jen trochu půjde, přijedu z Ameriky kluky povzbudit do Ostravy osobně,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme