Po Lendlovi s Borgem by mohli přijet Agassi a Grafová

Dvacet šest grandslamových titulů měli dohromady tenisté, kteří se včera střetli v Ostravě. Největší porce z tohoto počtu náležela Bjornu Borgovi a Ivanu Lendlovi. Právě při jejich vzájemném střetnutím, devátém v historii, bylo vidět, že českým tenisovým fanouškům nejsou bývalé hvězdy lhostejné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisový dvorec

Tenisový dvorec | Foto: Jan Pokorný | Zdroj: Český rozhlas

Ze tří čtvrtin plná vítkovická hala vítala místního rodáka Lendla s nadšením a ten, jak je jeho zvykem, se divákům odvděčil nikoliv legráckami a prvky z cirkusového představení, ale perfektní soustředěnou hrou. A zároveň jim i připomněl, jaká to je vzácnost slyšet: ,,Hra Lendl," nebo případně ,,Hra Borg."

Podle nadšení diváků je zřejmé, že to celé nebylo jen o jménu Ivana Lendla, protože na zvedání lidí ze sedaček při některé z dechberoucích výměn vítězů dohromady devatenácti grandslamů jsou potřeba minimálně dva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po Lendlovi s Borgem by mohli přijet Agassi a Grafová

Po jedné z nich odměnili fanoušci hráče dlouhým potleskem, ostatně Borg tomu přidal předstíraným vztekem, když po prohraném míči zahodil raketu a naoko unavený Lendl si zase sedl na stoličku pro čárového rozhodčí. A když se po posledním míči vydal padesátiletý Lendl k síti potřást pravicí o čtyři roky staršímu Bjornu Borgovi, nezapomněl zaplněné hale poděkovat.

,,Mám fantastické pocity. Nebyl jsem nervóznější, než normálně, protože jsem zvyklý hrát velké zápasy před mnoha diváky, i když tohle bylo výjimečné a bvylo to fajn. Vy mě neberete vážně, já tvrdím, že v podobných utkáních jde o kvalitní tenis a aby měli lidé na co koukat, není důležité, kdo vyhrál," byl spokojený jak Ivan Lendl, tak zástupci pořádající agentury Česká sportovní.

,,Do třetice všeho dobrého u nás neplatí, příští rok budeme pokračovat v Praze. Prozradím, že by měly na jedné straně dvorce nastoupit bývalé světové jedničky opačného pohlaví," naznačil Miroslav Černošek, majitel agentury.

K dešifrování jeho slov jsou potřeba zákulisní informace, podle kterých by zmíněným mužem a ženou měl být pár Andre Agassi - Steffi Graffová. A protože by na druhé straně kurtu měla být minimálně podobně libozvučná dvojice, mělo by přiští rok v Praze jít o další velkou událost.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme