Po vyřazení Federera se Tomáš Berdych může těšit na večerní zápasy

Tenista Tomáš Berdych prošel bez ztráty setu do osmifinále Australian Open. V něm si v neděli zahraje s domácím Tomicem a čeká ho dost možná změna v zítřejší přípravě na zápas. Může za to i nečekané vyřazení Rogera Federera, který skončil už ve třetím kole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se raduje z postupu do osmifinále Australian Open

Tomáš Berdych se raduje z postupu do osmifinále Australian Open | Zdroj: Reuters

„Prostě to byl špatný den. Přál jsem si, abych hrál lépe, ale po tom, co jsem ztratil dva sety, to bylo těžké. Měl jsem šanci dostat se zpátky, ale nechal jsem si to utéct. Neuhrával jsem důležité body a konec tak nebyl hezký. Jsem zklamaný z téhle porážky.“

V době, kdy Roger Federer vysvětloval svůj předčasný konec v Melbourne, už možná Tomáš Berdych začínal tušit, že se mu teď v dějišti grandslamového turnaje může lehce změnit program.

Zatímco až doteď hrál v brzkých denních časech kolem poledne, příště ho dost pravděpodobně čeká noční představení. Jde o ty nejatraktivnější divácké i televizní časy, a tak se dost často dostává na domácí borce či největší hvězdy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roger Federer skončil na Australian Open ve 3. kole a i díky tomu možná nastoupí Tomáš Berdych v osmifinále ve večerním čase

Jenže jedna taková teď právě vypadla, takže je pravděpodobnost rázem větší. Tím spíš, když se český tenista utká s Australanem.

„Pokud by to měl být večerní zápas, tak se změní akorát čas zítřejšího tréninku, na který bychom šli později. Abych si natáhl rytmus jinak než ve dnech, kdy se hraje přes den,“ prozrazuje Tomáš Berdych, co by musel změnit, kdyby na tento scénář opravdu došlo.

Ale rozhodně by to prý nebyla nepříjemná změna, hlavně pokud jde o samotný zápas.

„Nemám s tím problém, pokud nejde o extrémy, kdy se dny natahují kvůli dešti atd. Pak člověk musí začínat hrozně pozdě a to je nepříjemné. Ale když víte, že jdete hrát třeba v sedm nebo jiný rozumný čas, tak je to úplně v pohodě,“ říká Tomáš Berdych, který ani nemusí dlouho přemýšlet nad tím, který z nočních zápasů mu zatím nejvíc utkvěl v paměti.

„Ten je asi dost jasný, protože jsem jich zatím neodehrál moc. V New Yorku s Rogerem a byl vítězný,“ vzpomíná český tenista na vítězné čtvrtfinále s Rogerem Federerem v New Yorku v roce 2012.

Zatímco Tomáš Berdych ještě noční zápas jistý nemá, Petra Kvitová ano. A utká se v něm v sobotu kolem poledne středoevropského času s Američankou Madison Keysovou o postup do čtvrtého kola ženské dvouhry.

Už před tím si o účast mezi šestnáctkou nejlepších zahraje také Barbora Záhlavová-Strýcová s Běloruskou Victorii Azarenkovou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme