Pokud bude stále pršet, můžou hrát tenisté na RG i několik zápasů v řadě

Když počasí dovolí, nastoupí tenista Tomáš Berdych kolem poledne k odloženému osmifinálovému zápasu Roland Garros proti Španělu Ferrerovi. V opačném případě se pořadatelé i hráči mohou dostat do nečekaných potíží v podobě několika odehraných zápasů v řadě bez odpočinku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

French Open se potýká se špatným počasím

French Open se potýká se špatným počasím | Zdroj: ČTK

Tento způsob Roland Garros zdá se mi poněkud nešťastným, mohl by povědět „povančurovsku“ každý, kdo do areálu v deštivý den zamíří.

I tenisový grandslam může být rozmarný a své o tom ví také ředitel turnaje, bývalý tenista Guy Forget. V Paříži dává rozhovorů více než ti nejlepší hráči a může za to i slavné, ale zároveň z poloviny rozestavěné sportoviště, které French Open hostí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud bude na Roland Garros stále pršet, můžou hrát někteří tenisté i několik zápasů v řadě bez jednodenního volna. Více Jaroslav Plašil

„Alespoň s někým máte tiskovku,“ usmál se poté, co kvůli dešti pořadatelé přeložili celý pondělní program na dnešek, a pak už poněkolikáté během turnaje odpovídal o nutnosti střechy a modernizace areálu.

I na dnešek není předpověď ideální a zdejší počasí překvapilo i bývalou wimbledonskou šampionku Janu Novotnou, která teď do Paříže dorazila. „Jenom v Londýně, tady ani ne. V Paříži je to hodně nevídané,“ říká o dešti.

Pokud bude počasí, které je typičtější spíše pro jiné turnaje, trápit pařížský grandslam i nadále, může se stát, že si někteří tenisté zahrají i několik dlouhých zápasů v řadě bez obvyklé jednodenní přestávky.

Výborný výkon, měla jsem velkou radost, říká Jana Novotná o Siniakové s Krejčíkovou

Číst článek

Podle Jany Novotné by to ale neměl být problém. „Myslím si, že hráči jsou fit. Mají tady tým, který je zabezpečuje. Nechci to banalizovat, den volna je vždycky důležitý, ani ne tak na regeneraci těla, ale hlavy, připravit se na další zápasy. Je to náročné, ale proto jsou to super atleti a očekává se od nich jen to nejlepší,“ poznamenává.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme