Popularita tenistky Petry Kvitové v Asii v posledním období výrazně stoupla

Česká tenistka Petra Kvitová chce zůstat ve hře o postup do semifinále Turnaje mistryň. Jenže, k tomu teď potřebuje porazit soupeřku, kterou už přes tři roky nezdolala, Rusku Marii Šarapovovou, zřejmě nejpopulárnější hráčku v Singapuru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během autogramiády v Singapuru

Petra Kvitová během autogramiády v Singapuru | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Také Petra Kvitová má ale v Asii spoustu fanoušků a vidět to bylo i na zatím poslední autogramiádě v tenisovém areálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S tenistkou Petrou Kvitovou mluvil na autogramiádě na Turnaji mistryň v Singapuru reportér Jaroslav Plašil

Fanoušci si stoupají na špičky a natahují své krky, jak jen mohou. U tenisových zápasů se sice sedí, ale při autogramiádě se naopak snaží dostat co nejvýš. A když ne hlavou, tak aspoň rukou, tak aby si Petru Kvitovou vyfotili.

„Myslím, že je to pro ty fanoušky hezké, je to důležité pro to, abychom propagovali ten tenis a fanoušci měli možnost dostat podpis nebo fotku,“ říkala těsně po své autogramiádě Petra Kvitová.

Lidé si nechávají podepisovat ledacos, až tím českou tenisku někdy zaskočí. „Třeba přímo mobil jsem podepisovala, to bylo zvláštní, bylo mi trochu líto toho telefonu,“ přiznala Petra Kvitová.

Natažené ruce fanoušků Petry Kvitové s fotoaparáty | Foto: Jaroslav Plašil

Česká tenistka sice ještě na Turnaji mistryň v novém dějišti nevyhrála jediný zápas, i tak je ale v Singapuru a vůbec v celé jihovýchodní Asii velmi populární. Třeba v Číně, za což může i přátelství české tenistky s Li-Na, která nedávno zrovna během turnajů ve své domovské zemi světa ukončila kariéru.

Kvitová potřebuje v Singapuru porazit Rusku Šarapovovou

„Myslím, že Petra byla v Číně ve speciálním období. Jedna novinářka ze Sports Illustrated si dělala legraci, že by bylo nejlepší, aby ve Wuhanu v rodišti Li-Na, vyhrála titul, když k sobě mají tak blízko."

„S nadsázkou se říkalo, že tamní lidé Petru adoptovali. A ona tam skutečně vyhrála, měla i projev při rozlučce Li-Na v Pekingu, byly to velmi emotivní okamžiky, myslím, že lidem v úplně jiné části světa ukázala, jak skvělým člověkem je."

Fanoušci Petry Kvitové čekají v Singapuru na podpis | Foto: Jaroslav Plašil

Připomíná Katie Spellmanová zahraniční manažerka české tenistky. Petra Kvitová si dnes bude chtít svou popularitu v Asii zvýšit i velkým sportovním výkonem. Po nečekané porážce s Polkou Agněžkou Radwaňskou potřebuje nutně zvítězit nad Ruskou Marií Šarapovovou, tak aby měla ještě naději na postup do semifinále.

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme