Pořád chci být nejlepší, říkala po triumfu na Turnaji mistryň Williamsová

Už třikrát za sebou a celkově popáté ovládla Serena Williamsová Turnaj mistryň. Třiatřicetiletá Američanka porazila ve finále v Singapuru Rumunku Simonu Halepovou 6:3 a 6:0, a tím také potvrdila, že je stále tou nejlepší hráčkou na světě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová ovládla Turnaj mistryň v Singapupru

Serena Williamsová ovládla Turnaj mistryň v Singapupru | Zdroj: Reuters

Možná už nehraje s takovou razancí, občas se na kurtu podivně plouží, že člověka může napadnout, jestli ji něco netrápí. Ale důležité zápasy a hlavně momenty v nich stále zvládá nejlépe ze všech.

Ano, ještě nějakou dobu potrvá, než Serena Willamsová vyklidí pozice. Američanka znovu uzavře sezonu jako světová jednička, i když se tomu sama ve svých letech diví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořád chci být nejlepší, říkala po triumfu na Turnaji mistryň Williamsová

„Je to děsivé. Nikdy mě nenapadlo, že bych mohla hrát tak dlouho. Nebo když už možná, tak čtyřhru. Rozhodně jsem si nemyslela, že budu světovou jedničkou.“

Serenu Williamsovou drží na vrcholu ohromná touha být nejlepší, kterou v sobě od malička nosí. Ale prý není snadné žít s touto vlastností.

„Je za tím hodně tvrdé práce. Není dne, abych nemyslela na to, jak být nejlepší. Je to stresující. Jen jednou jsem to necítila, když jsem byla se zdravotními problémy v nemocnici. To byla úleva, když jsem nemyslela na tenis, ani na to, že musím být nejlepší. Jsem povahou bojovník, jak můžete vidět,“ říkala světová jednička.

„Nikdy se nevzdávám, hodně trénuji, ať už jde o podání, nebo returny. Tvrdě makám na všem a je dobré to vidět na výsledcích. Myslím, že je to i dobrý příklad pro mnoho dalších, kteří hrají tenis nebo chodí do školy a chtějí něco dokázat. Musí tvrdě pracovat, zadarmo nic nedostanou.“

Ale nejen svou prací dává Serena Williamsová příklad ostatním. I při své slávě neztratila soudnost a nezapomněla poděkovat hráčce, která jí pomohla k aktuální slávě.

Kdyby totiž poražená finalistka Simona Halepová vypustila své poslední utkání ve skupině, mohla tím Američanku předčasně poslat domů. „Děkuji Simoně, že mi umožnila stát se lepší tenistkou," sympaticky vzkázala čerstvá šampionka.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme