Pražská O2 arena se s ročním předstihem začala připravovat na tenisový Laver Cup

Od prvních slov k činům přistoupili organizátoři tenisového Laver Cupu, jehož premiérový ročník se uskuteční příští rok v Praze. Českou metropoli tak v úterý navštívila dvoučlenná americko-australská delegace, aby zkontrolovala připravenost místní O2 areny. Právě ta totiž přivítá prestižní souboj evropských a amerických hvězd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První ročník tenisového Laver Cupu se uskuteční v Praze

První ročník tenisového Laver Cupu se uskuteční v Praze | Foto: Michal Jurman

„Budete tady mít nejlepší hráče světa. Nikdy jsme najednou nepřivezli tolik hráčů, kteří by tvořili světovou špičku,“ říká Vladimír Šafařík z pořádající české agentury.

Šafařík dobře ví, že libeňská hala už zažila mnohé, mimo jiné finále Fed Cupu i Davis Cupu. Akce, která začne 22. září příštího roku, ale bude v tomto směru naprosto výjimečná. A to nejen tím, že půjde o premiérový ročník tenisové soutěže, která je pojmenována po legendárním vítězi všech grandslamů v jednom roce - Rodu Laverovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhodnutí, jak ta aréna bude vypadat, padne během několika dnů, říká Vladimír Šafařík z agentury, která se podílí na přípravě Laver Cupu

„Už jsme dopředu avizovali, že zde nebude chybět Roger Federer ani Rafael Nadal a že kapitány týmů budou Björn Borg a John McEnroe. O další místa se bude bojovat příští rok. Obecně platí, že čtyři nejlepší budou podle žebříčku ATP a další dva si vyberou právě kapitáni,“ líčí výkonný ředitel Laver Cupu Steve Steve Zack.

Zacks přitom neponechal nic náhodě a do Prahy vyrazil zkontrolovat připravenost poradenské arény už s ročním předstihem. Klání mezi výběrem Evropy a Ameriky, jehož formát získal inspiraci v legendárním golfovém Ryder Cupu, má být totiž výjimečný ve všech směrech.

„Od pátku do neděle budou každý den tři dvouhry a jedna čtyřhra s tím, že třetí set se bude hrát na super tie-break do 10 bodů. Za výhru bude v pátek jeden bod, v sobotu dva a v neděli tři, bude to tak napínavé až do konce a o vítězi se rozhodne až poslední hrací den,“ poukazuje další z pořadatelského týmu v Praze Australan Tom Larner na nový formát soutěže, který slibuje dramatičnost až do posledních míčků třídenního klání.

Rok se zdá být sice dnes věčností, čeští pořadatelé ale dobře vědí, jak rychle uteče, takže už nyní létají arénou trubky a zní vrtačky.

„Asi se budeme blížit modelu, který je na Masters v Londýně. Rozhodnutí, jak aréna bude vypadat, padne během několika dnů,“ slibuje za českou stranu Vladimír Šafařík, který také doufá, že se na premiéru nového tenisového formátu probojuje svými výkony v příštím roce v týmu Evropy třeba i Tomáš Berdych.

Michal Jurman, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme