Přes kvalifikaci do čtvrtfinále. Štěpánek ve Stuttgartu porazil i světovou třináctku

Radek Štěpánek se opět přiblížil k první světové stovce. Při návratu po dlouhých zdravotních problémech porazil 37letý tenista na travnatém turnaji ve Stuttgartu světovou třináctku Marina Čiliće a postoupil už do čtvrtfinále. Do turnaje se přitom musel prokousávat přes kvalifikaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do druhého kola Wimbledonu postoupil také Radek Štěpánek

Do druhého kola Wimbledonu postoupil také Radek Štěpánek | Zdroj: Reuters

Po hodině a čtyřiceti minutách zápasu s nasazenou dvojkou turnaje ve Stuttgartu zaznamenal Radek Štěpánek jediný proměněný brejkbol celého zápasu a rovnou si šel k síti pro gratulace. Marina Čiliće totiž porazil 7:6 a 7:5 právě díky jedinému získanému podání.

Mezi oběma hráči byl před zápasem rozdíl 116 příček na žebříčku ATP. Ani to, ani rozdíl deseti let nebyl znát. Oba hráči si bez problémů drželi servis, navzájem si nabídli jen jeden brejkbol, a šlo se do tie-breaku. Tam se 37letému Štěpánkovi více zkušeností hodilo a šel do vedení.

Druhá sada měla velmi podobný průběh. Diváci ve Stuttgartu, kam se tenisté sjeli na přípravný travnatý turnaj před blížícím se Wimbledonem, neviděli ani jednu brejkovou šanci. Až do dvanácté hry, kdy se příležitost naskytla českému veteránovi. Ten ji okamžitě využil a postoupil do čtvrtfinále.

Světová třináctka a turnajová dvojka Marin Čilić tak na trávě odehrál jen jediný zápas, zatímco pro Štěpánka už to bylo čtvrté utkání během posledních dnů. Do hlavní soutěže totiž musel přes kvalifikaci a v prvním kole už vyřadil Uzbeka Istomina.

Štěpánkovým soupeřem o postup mezi nejlepší čtyři hráče turnaje bude domácí Philipp Kohlschreiber, se kterým má rodák z Karviné výrazně lepší vzájemnou bilanci. Porazil ho v šesti ze sedmi zápasů, naposledy však před třemi roky.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Stuttgartu´:
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Čilič (2-Chorv.) 7:6 (7:4), 7:5.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme