Při své premiéře ve Fed Cupu rady dostávala. Teď je Lucie Hradecká rozdává

Čtyři české tenistky mohou zasáhnout do fedcupového zápasu v Kanadě a hned pro tři z nich by to byla reprezentační premiéra. Jedinou hráčkou, která už v nejprestižnější ženské týmové soutěži nastoupila, je Lucie Hradecká.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká se v 1. kole na Australian Open postarala o senzaci, když vyřadila Srbku Anu Ivanovičovou

Lucie Hradecká se v 1. kole na Australian Open postarala o senzaci, když vyřadila Srbku Anu Ivanovičovou | Zdroj: Reuters

„Do Fed Cupu jsem vstoupila ve velkém,“ přiznává Hradecká. Dobře si pamatuje na nervozitu, která ji před prvním fedcupovým zápasem svazovala.

V roce 2010 zastoupila Lucii Šafářovou v nedělním programu v zápase proti Německu a z náhradnice se stala hrdinkou celého duelu. Dokázala porazit nejlepší hráčku soupeřek Andreu Petkovićovou a ještě přidat i rozhodující bod s Květou Peschkeovou v deblu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Lucie Hradecká vzpomíná na svůj debut ve Fed Cupu, teď je v Kanadě nejstarší českou hráčkou

„Nervozita byla, ale užívala jsem si to. Ptala jsem se Květy, jak se mám na kurtu chovat, byla mi opěrným bodem. Proto se teď také snažím nováčkům pomoct a být jim k dispozici. Oproti klasickým turnajům je to jiné, člověk tam není sám za sebe,“ uvědomuje si Hradecká.

Zatím to sice vypadá, že také kvůli zkušenostem 29letá tenistka do sobotních dvouher nastoupí společně s Karolínou Plíškovou, ale třeba v neděli za příznivého stavu by mohla dostat šanci některá ze dvou nejmladších tenistek ve výběru Petra Pály.

Troje tepláky a dvě mikiny jsou nutné. Tenistky poznávají kanadskou zimu

Číst článek

Tereza Smitková či Denisa Allertová už ostatně párkrát přišly pro radu, i když se jednalo spíš o organizační věci a praktické informace.

„Spíše, jak ten týden probíhá a kdy je co na programu,“ usmívají se Smitková s Allertovou, které jsou v týmu úplně poprvé.

Plíšková se zatím jako jednička necítí

Karolína Plíšková se tolik ptát nemusí, v sestavě byla už před finálovým zápasem loni v Praze. Sice se do závěrečné nominace pro utkání s Německem nevešla, ale s prostředí m a atmosférou velkého reprezentačního duelu už se stihla seznámit.

Takže je teď v Québecu v klidu. I když bude plnit roli české jedničky, od které se v souboji s domácí Kanadou bez velké hvězdy Eugenie Bouchardové očekávají dvě výhry.

„Oproti pražskému finále je to o dost klidnější. Spíše si to užívám a soustředím se jen na tenis. Vím, že jsem jednička, ale zatím se tak moc necítím. Je tady Lucka (Hradecká), která je o hodně zkušenější,“ dodává 22letá hráčka.

 

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme