První den US Open zasáhne do dvouher šest českých hráčů včetně Karolíny Plíškové

Šest českých tenistů se představí v programu úvodního dne US Open. Je mezi nimi i Karolína Plíšková, která si vůbec poprvé zahraje na grandslamovém turnaji jako členka elitní světové desítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková postoupila v Birminghamu do finále

Tenistka Karolína Plíšková postoupila v Birminghamu do finále | Zdroj: Reuters

„Docela se těším. Ani nejsem nervózní, i když ode mě všichni čekají výsledky na grandslamu. Už jsem si na to nějak zvykla. Cítím se i docela dobře na kurtu,“ pochvaluje si Plíšková betonové dvorce, které má ze všech povrchů nejraději.

Soupeřkou Karolíny Plíškové bude zhruba od osmi večer domácí Tatišviliová. V úvodním dnu se z českých tenistů postupně představí ještě Kateřina Siniaková, Radek Štěpánek, Denisa Allertová, Klára Koukalová a Tereza Smitková.

14 Čechů ve dvouhrách

Celkem zasáhne do dvouher čtrnáct českých tenistů. Největší ambice mají kromě Plíškové světová čtyřka Petra Kvitová, šestka Lucie Šafářová, finalistky generálky v New Havenu. A také Tomáš Berdych, šestý hráč aktuálního žebříčku ATP.

Ve 2. kole prohrál i český reprezentant Tomáš Berdych, a to na turnaji v Montrealu | Foto: Reuters USA Today Sports

První den se fanouškům představí i oba loňští vítězové - Chorvat Čilič a domácí Serena Williamsová. Američance chybí poslední trofej ke zkompletování kalendářního grandslamu. Její snažení o čtvrtý titul v jednom roce bude nejsledovanější událostí letošního US Open.

Organizátoři nově napnuli nad západní a jižní částí centrálního dvorce plachty, které vytvářejí stín, ochlazují prostředí a tlumí vítr.

Program posledního grandslamového turnaje sezony začíná ve Flushing Meadows v 17 hodin.

Jaroslav Plašil, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme