Radek Štěpánek stále má motivaci, po pauze chce nastoupit s čistou hlavou

Současnou sezonu předčasně ukončil, aby mohl uspět v té další. Tenista Radek Štěpánek dává do pořádku svá bolavá záda a až do konce roku si žádné soutěžní utkání nezahraje. Pak chce opět bojovat na kurtu, za sebe i v daviscupovém týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek je ve Wimbledonu jedním z úspěšných českých tenistů

Radek Štěpánek je ve Wimbledonu jedním z úspěšných českých tenistů | Zdroj: Reuters

„Snažím se vždy hledat pozitiva, výzvy a motivaci, abych ráno vstával s nějakým cílem. Snem, za kterým jdu,“ vysvětluje pětatřicetiletý český tenista Radek Štěpánek

S návraty na po delší zdravotní přestávce máš Štěpánek zkušenosti. Stejně jako Rafael Nadal, Němec Tommy Haas, Argentinec Juan Martin Del Potro. Český tenista věří, že bude do konce roku opět mezi stoprocentně připravenými sportovci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Další plány tenisty Radka Štěpánka zjistil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Tuší i, co může po dlouhé zápasové pauze na kurtu cítit. „Vím, jaké to je nastoupit zpátky a budu se snažit vrátit v co nejlepší formě,“ plánuje daviscupový reprezentant.

Plánuje ale pozvolnější rozjezd nové sezony a rozehrát se chce na Hopmanově poháru v australském Perthu, kde bude startovat za Česko společně s Lucií Šafářovou. „Těším se. Myslím, že to bude nejlepší možný začátek, budu mít k dispozici 3 super kvalitní utkání,“ vyhlíží Štěpánek týmovou soutěž.

Pak už začne hrát o body do svého individuálního žebříčku, na kterém teď kvůli pauze výrazně spadne, ale týmovou soutěž ze svého kalendáře nevyškrtne. Chce být úspěšný i v Davisově poháru.

„Davis Cup má pro mě významnou roli i v mé kariéře. Tu soutěž mám rád a budu v ní pokračovat,“ svěřil se brzy šestatřicetiletý tenista.

Kvůli léčbě bolavých zad sice nehraje a nejezdí po turnajích, ale zase má teď konečně čas utřídit si své myšlenky a udělat některá důležitá rozhodnutí. „Poslední období bylo náročné po psychické stránce. Všechny tyhle věci si teď můžou sednout, srovnat se. Do následujících sezon pak můžu vyrazit s čistou hlavou,“ těší se Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme