Radwaňská nesmí podle Kvitové dostat na kurtu čas. Hraje chytře, říká

Vůbec poprvé budou nejlepší tenistky bojovat o titul z Turnaje mistryň v Singapuru a od sobotního losu už vědí, s kým se utkají v jednotlivých skupinách. Týká se to i nejlepší české hráčky Petry Kvitové, která se ocitla v ryze slovanské společnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do semifinále

Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do semifinále | Zdroj: Reuters

V Bílé skupině, do které Kvitovou pořadatelé nalosovali, je poměrně snadné se dorozumět i bez angličtiny. Ruska Maria Šarapovová, Dánka s polskými kořeny Carolina Woznická a Polka Agnieszka Radwaňská - to jsou soupeřky české tenistky, která už se do jedné takové jazykové lekce zapojila.

„Včera jsme se hodně nasmáli, když jsme čekali na nějaké fotky. Bavíme se polsko-česky, je to sranda,“ prozrazuje Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová hodnotí své soupeřky ve skupině Turnaje mistryň

Wozniacká s Radwaňskou k sobě mají hodně blízko. Znají se přes patnáct let, trénují spolu, ostatně v lecčem se podobá i jejich herní styl, který je postavený na vynikajícím pohybu.

„S Caroline (Wozniackou) jsem dlouho nehrála, v poslední době se hodně zlepšila. Na US Open se dostala až do finále. Dobře se pohybuje a létá jí to lépe, než dřív. I z bekhendu dokáže zahrát výborný úder,“ podotýká 24letá česká hráčka, která do Turnaje mistryň vstoupí duelem s Radwaňskou.

„Na Turnaji mistryň s ní hraju víceméně každým rokem, je to taková zrádná hráčka, která toho hodně odvrátí a dost toho přečte. Nehraje moc rychle, ale zato chytře. Jediné, co na ní bude platit, je moje rychlá hra, aby neměla čas nic vymýšlet,“ přemítá nad herní taktikou.

Kvitová si na svůj první zápas na turnaji počká až do úterního odpoledne. Ve stejný den vyzve také Wozniacká na souboj Šarapovovou, největší favoritku Bílé skupiny, která nedávno českou jedničku porazila ve finále turnaje v Pekingu.

Kvitová na Turnaji mistryň narazí i na světovou dvojku Šarapovovou

Číst článek

„Z toho zápasu si můžu hodně vzít. Umí zaservírovat a umí dát i debly, což se u ní v poslední době projevuje docela často. Hraje sice rychle, ale v Pekingu mi to nepřišlo tak hrozné. Snaží se hrát podobně jako já, bude to o tom, kdo dostane dřív šanci dát větší ránu,“ myslí si Kvitová.

Rodačce z Fulneku pomohl týden strávený v Evropě, při kterém načerpala energii. „Musel jsem se odhlásit z turnaje v Moskvě, protože jsem byla vyřízená. Tady bude energie potřeba na každý zápas, nebude to žádný med,“ dodala vítězka Turnaje mistryň z roku 2011.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme