Rafael Nadal se odhlásil z Wimbledonu, nestihne vyléčit zanícenou šlachu

Dvojnásobný wimbledonský šampion Rafael Nadal se letos na dvorcích All England Clubu nepředstaví. Bývalý první hráč světového žebříčku oznámil, že nestihne vyléčit zranění, které ho připravilo už o boje v Paříži, a z nejslavnějších travnatého turnaje se odhlásil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se z French Open odhlásil kvůli bolestivému zápěstí

Rafael Nadal se z French Open odhlásil kvůli bolestivému zápěstí | Zdroj: Reuters

„Po rozhovoru s doktory a obdržení výsledků posledních lékařských testů musím oznámit, že letos nebudu moct startovat na Wimbledonu,“ oznámil Rafael Nadal svým fanouškům na facebookovém profilu.

30letý Mallorčan hrál naposledy ve druhém kole French Open na Roland Garros. K zápasu třetího kola už ale nenastoupil. Příčinou byla zanícená šlacha v zápěstí, která podle prohlášení jeho strýce a trenéra v jedné osobě Toniho Nadala hrozila utržení.

„Asi si dokážete představit, jak těžké je to rozhodnutí, ale zranění z Roland Garros potřebuje nějaký čas na vyléčení,“ dodal s tím, že se nezúčastní ani tradičních předwimbledonských akcí.

Přes kvalifikaci do čtvrtfinále. Štěpánek ve Stuttgartu porazil i světovou třináctku

Číst článek

Čtvrtý hráč světa ale v žebříčku příliš neztratí, na trávě, a na Wimbledonu zvláště, se mu v posledních letech nedaří. Vloni vypadl hned ve druhém kole, před dvěma se dostal pouze do osmifinále.

Bývalá světová jednička v All England Clubu zářila nejvíc v letech 2008 a 2010, kdy celý turnaj vyhrála. Před osmi lety porazil v pěti setech Rogera Federera, před šesti Tomáše Berdycha. Při své poslední finálové účasti ve Wimbledonu podlehl Novaku Djokovićovi.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme