Roger Federer vstoupil do Turnaje mistrů vítězstvím nad debutantem Raonicem

Švýcarský tenista Roger Federer zvládl bez problému vstup do Turnaje mistrů, když Milose Raonice z Kanady porazil jasně 6:1 a 7:6. V druhém utkání se z překvapivé výhry radoval Japonec Kei Nišikori. Ten při svém debutu na závěrečném podniku nejlepších hráčů sezony zdolal Brita Andyho Murrayho dvakrát 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer prošel v prvním kole Rolland Garros přes Slováka Lacka

Roger Federer prošel v prvním kole Rolland Garros přes Slováka Lacka | Zdroj: Reuters

Druhý nasazený Federer, jenž je v Londýně spolu se světovou jedničkou Novakem Djokovićem největším favoritem, odstartoval do svého třináctého Turnaje mistrů suverénně.

Raonice, který ho před týdnem v Paříži poprvé v kariéře porazil, v prvním setu smetl na 25 minut.

Druhá sada přinesla mnohem vyrovnanější průběh a třiatřicetiletý Švýcar dokonce za stavu 5:6 při vlastním podání čelil setbolu. Set však dotáhl do zkrácené hry, ve které Raonic kupil chybu na chybu a neuhrál jediný míček.

Čtyřiadvacetiletý Nišikori se na Turnaj mistrů kvalifikoval jako první tenista z Asie v historii, v duelu proti domácí hvězdě si však jako nováček nepočínal. Navzdory tomu, že v dosavadních třech vzájemných duelech neuhrál proti Murraymu ani set, si připsal za 95 minut první výhru na turnaji.

Dvojnásobný grandslamový šampion Murray se do Londýna dostal na poslední chvíli minulý týden po úspěšné sérii 20 vítězných zápasů z 23. Dnes však navzdory podpoře domácího publika působil unaveně a bez síly na zvrat nepříznivého stavu.

Český tenista Tomáš Berdych vstoupí do turnaje v pondělí odpoledne duelem se Švýcarem Stanem Wawrinkou. Večer se pak utká Djoković s chorvatským debutantem Marinem Čilićem.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6,5 milionu dolarů):

Dvouhra:

Skupina B: Federer (2-Švýc.) - Raonic (7-Kan.) 6:1, 7:6 (7:0), Nišikori (4-Jap.) - Murray (5-Brit.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra:

Skupina B: Dodig, Melo (7-Chorv./Braz.) - Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) 6:3, 7:5, Granollers, M. López (6-Šp.) - Benneteau, Roger-Vasselin (4-Fr.) 6:4, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme