Rosol podlehl Wawrinkovi v pěti setech. Pavlásek jde na FO do druhého kola

Lukáš Rosol dnes sice v prvním kole French Open předvedl proti vysoce favorizovanému Stanu Wawrinkovi výborný výkon, ale nakonec se do další fáze Roland Garros neprobil. Druhé kolo si naopak zahraje Adam Pavlásek, který porazil Roberta Carballese Baenu. V akci se představil také Radek Štěpánek, jehož bitva s Andym Murrayem byla v průběhu čtvrtého setu kvůli tmě přerušena. Dohrávka duelu, ve kterém zatím vede 2:1 na sety nečekaně český tenista, je na programu zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol dnes podlehl Stanu Wawrinkovi v pěti setech

Lukáš Rosol dnes podlehl Stanu Wawrinkovi v pěti setech | Zdroj: Reuters

Daviscupový reprezentant Rosol vstoupil do dnešního duelu s Wawrinkou velmi dobře, když úvodní set získal bez ztráty jediného servisu v poměru 6:4.

Ve druhé sadě se ráz hry otočil, když Švýcar nejenže neprohrál ani jeden ze svých servisů, ale navíc dokázal Rosola dvakrát brejknout, takže se mohl radovat z vyrovnání.

Rosola však ztráta druhého setu nerozhodila – bylo tomu právě naopak, když český tenista neztratil v následující sadě ani jedno podání a ujal se vedení 2:1.

Ve čtvrtém setu ale Rosol své tažení do vítězného konce nedotáhl poté, co Wawrinka ovládl čtvrté dějství v poměru 6:3 a vynutil si pátý set.

Také v něm měl navrch čtvrtý hráč světa, který nakonec nedopustil překvapení. Svůj první mečbol v deváté hře rozhodujícího setu ještě nevyužil, ale ten následující při svém podání již ano a postoupil do druhého kola.

Pětisetovou bitvu dnes absolvoval i Adam Pavlásek, který ji na rozdíl od Rosola dokázal dotáhnout do úspěšného konce.

V duelu dvou kvalifikantů se Pavlásek a jeho soupeř Carballes Baena střídali ve vítězstvích v setech, takže konečný výsledek zápasu musel určit až pátý set.

V něm si Pavlásek počínal zcela suverénně, když Carballese Baenu ze Španělska zdolal 6:1 a oslavil svůj první vyhraný zápas na grandslamu.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open

Dvouhra - 1. kolo:
Pavlásek (ČR) - Carballés (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 1:6, 6:1, Wawrinka (3-Švýc.) - Rosol (ČR) 4:6, 6:1, 3:6, 6:3, 6:4, Raonic (8-Kan.) - Tipsarevič (Srb.) 6:3, 6:2, 7:6 (7:5), Sock (23-USA) - Haase (Niz.) 6:3, 7:5, 3:6, 6:7 (3:7), 6:2, Chardy (30-Fr.) - Mayer (Arg.) 6:4, 3:6, 6:4, 6:2, Mannarino (Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 6:4, 2:6, 6:2, 6:4, Brown (Něm.) - Sela (Izr.) 6:7 (5:7), 6:4, 7:6 (7:5), 4:6, 6:4.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme