Rosol postoupil v Moskvě do druhého kola. Allertová jde dál v Lucemburku

Český tenista Lukáš Rosol postoupil na turnaji v Moskvě do druhého kola. V úvodním utkání porazil Rakušana Geralda Melzera za 75 minut 7:5, 6:2. Tenistka Denisa Allertová postoupila na turnaji v Lucemburku do druhého kola. S Kanaďankou Eugenií Bouchardovou svedla stejně jako v prvním vzájemném duelu letos v Dauhá vyrovnanou bitvu a tentokrát sedmou nasazenou soupeřku porazila 3:6, 6:3, 6:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol přešel přes Nizozemce Robina Haaseho v Bukurešti do finále

Lukáš Rosol přešel přes Nizozemce Robina Haaseho v Bukurešti do finále | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý Rosol, jenž v Rusku obhajuje loňskou čtvrtfinálovou účast, sice v prvním vzájemném zápase s Melzerem přišel jako první o podání, v desáté hře ale soupeře při jeho servisu k setbolu nepustil.

Čistou hrou vybojoval brejk na 5:5 a následně mu sebral servis i podruhé. Ve druhém setu už Rosol nezaváhal a šestadvacetiletého Melzera, který je ve světovém žebříčku ATP o více než 20 míst před ním, hladce přehrál.

Češka uhájila podání

Třiadvacetiletá Allertová, která uzavírá první stovku žebříčku WTA, šla sice v utkání jako první do vedení, pak ale dvakrát ztratila servis a o rok mladší Bouchardová získala za necelou půlhodinu úvodní set.

Druhou sadu, v níž obě hráčky dlouze bojovaly o každý game a o brejky nebyla nouze, získala za téměř 50 minut česká reprezentantka.

Podobný průběh měl i rozhodující třetí set, Allertová ale tentokrát vlastní podání vždy uhájila. Bouchardovou, která figuruje v polovině první stovky žebříčku, naopak dvakrát o servis připravila a po téměř dvou hodinách proměnila druhý mečbol.

Její soupeřkou v boji o čtvrtfinále bude buď krajanka Tereza Smitková, která uspěla v kvalifikaci, nebo Rumunka Sorana Cirsteaová.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Moskvě
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - G. Melzer (Rak.) 7:5, 6:2.
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kasatkinová (Rus.) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 6:1.

Výsledky tenisového turnaje žen v Lucemburku
Dvouhra - 1. kolo:
Allertová (ČR) - Bouchardová (7-Kan.) 3:6, 6:3, 6:3, Schiavoneová (It.) - Siegemundová (5-Něm.) 6:2, 6:2, Lepchenková (USA) - Pironkovová (Bulh.) 6:1, 3:6, 6:1.
Čtyřhra - 1. kolo:
Brengleová, Geuerová (USA/Něm.) - Schuursová, Voráčová (4-Niz./ČR) 6:2, 3:6, 10:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme