Rosol postoupil v Paříži do 2. kola a znovu vyzve Nadala. Zkusím hrát jako v Basileji, říká

Tenista Lukáš Rosol postoupil do druhého kola turnaje série Masters v Paříži. Španěla Garcíu-Lopéze porazil 6:2, 2:6 a 6:3. Dalším soupeřem českého hráče bude stejně jako před týdnem v Basileji Španěl Rafael Nadal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open | Zdroj: Reuters

S Garcíou-Lópezem vypadl Rosol před měsícem na turnaji v Šen-čenu. V Paříži ale další ztracený zápas nedopustil a porazil ho potřetí ze čtyř zápasů.

S bývalou světovou jedničkou Nadelem chyběly Rosolovi v Basileji k vítězství jen dva míčky. „Zkusím to vzít do vlastních rukou a hrát podobný tenis jako minule,“ plánuje český daviscupový reprezentant.

„Každý zápas je jiný, bude to otevřená partie. Rafa je favoritem, co se týká papírového postavení, ale už se mi ho podařilo jednou porazit. Budu dělat všechno, aby se mi to podařilo znovu,“ říká Rosol.

Na vstup do soutěže ve dvouhře se úspěšně rozehrává v deblu společně s Radkem Štěpánkem Tomáš Berdych. Český pár už postoupil do čtvrtfinále, dnes vyřadil po setech 7:6, 6:4 letošní vítěze US Open Pierra-Huguese Herberta a Nicolase Mahuta z Francie.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - García-López (Šp.) 6:2, 2:6, 6:3, Bautista (Šp.) - Herbert (Fr.) 4:6, 6:3, 6:2, Čorić (Chorv.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Berdych, Štěpánek (ČR) - Herbert, Mahut (5-Fr.) 7:6 (11:9), 6:4.

Alena Benešová, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme