Rosol s Plíškovou na turnaji v Indian Wells postoupili, Šafářová končí

Tenista Lukáš Rosol porazil na turnaji v Indian Wells Slováka Martina Kližana ve třech setech 4:6, 6:0, 6:3 a postoupil do 3. kola. Přes něj už přešla Karolína Plíšková, která si poradila se Španělkou Garbiñe Muguruzaovou 7:5 a 6:4 a je v osmifinále. S turnajem se naopak loučí Lucie Šafářová. Desátá nasazená hráčka podlehla Ukrajince Elině Svitolinové 6:7 a 5:7.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open

Lukáš Rosol po rychlém přesunu zvládl úvodní kolo Australian Open | Zdroj: Reuters

Rosol sice po jednom ztraceném podání úvodní sadu ztratil, ovšem ve druhé sadě uštědřil Kližanovi po půlhodině „kanára“ a vynutil si rozhodující set.

V něm přišel český tenista za stavu 2:2 o servis, ale v dalším gamu dokázal při Kližanově podání vyrovnat. Duel nakonec rozhodla osmá hra, ve které Rosol popáté v utkání prorazil svému soupeři podání. V dalším gamu proměnil hned první mečbol.

V dalším kole čeká na devětadvacetiletého rodáka z Prahy sedmý nasazený Švýcar Stan Wawrinka, či Nizozemec Robin Hasse.

Šafářová roli favoritky nepotvrdila

Šafářová rozehrála duel se Svitolinovou dobře a jako první se dostala do brejku. Vzápětí ale i česká hráčka podání ztratila a neuspěla ani v následném tie-breaku.

Podobný průběh měla i druhá sada. Šafářová vedla 2:0, ale soupeřce dovolila skóre otočit a za stavu 5:6 ztraceným servisem umožnila Ukrajince postup.

Turnajová čtrnáctka Plíšková potvrdila v souboji s dvaadvacátou hráčkou světa Muguruzovou kvalitní servis, který ani jednou neztratila a dovolila soupeřce jediný brejkbol. Sama naopak Španělce v každém setu jedno podání sebrala a za hodinu a půl slavila postup.

Nyní čeká českou fedcupovou reprezentantku vítězka souboje mezi turnajovou trojkou Simonou Halepovou z Rumunska a Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži (dotace 5,381.235 milionů dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (27-ČR) - Kližan (SR) 4:6, 6:0, 6:3, Dolgopolov (Ukr.) - Giraldo (29-Kol.) 6:1, 7:6 (7:4), Young (USA) - Chardy (31-Fr.) 6:4, 6:2, Raonic (6-Kan.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:4, Bautista (15-Šp.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:3.

Ženy (dotace 5,381.235 milionů dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Svitolinová (23-Ukr.) - Šafářová (10-ČR) 7:6 (7:5), 7:5, Watsonová (Brit.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 6:4, 6:4, Karolína Plíšková (14-ČR) - Muguruzová (19-Šp.) 7:5, 6:4.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme