Rosol v Paříži prohrál s Nadalem, Berdych jde po napínavé bitvě dál

Na turnaji ATP v Paříži z českých tenistů postoupil do osmifinále pouze Tomáš Berdych. Česká jednička zdolala domácího Edouarda Rogera-Vasselina 6:3, 4:6 a 7:5. Lukáš Rosol ve 2. kole nestačil na Rafaela Nadala 2:6, 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych prohrál na turnaji v šanghaji s Andy Murraym a vypadl ve čtvrtfinále

Tomáš Berdych prohrál na turnaji v šanghaji s Andy Murraym a vypadl ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych na Francouze Edouarda Rogera-Vasselina nastoupil úspěšně a v prvním setu zvítězil 6:4. Chyby v závěru však Berdycha připravily o druhou sadu, kterou ztratil 4:6.

Napínavý rozhodující set lépe vyšel českému hráči. Za stavu 5:5 proměnil Berdych brejkbol a zápas dotáhl do vítězného konce 7:5.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nepodal jsem nejlepší výkon, zhodnotil Tomáš Berdych, jenž přemohl Francouze Edouarda Rogera-Vasselina ve třech setech

„Nebylo to zrovna moje nejlepší představení, ale i tak jsem měl spoustu šancí ukončit ho ve dvou setech. Nakonec se to nepovedlo. Jsem rád, že jsem i tak těžké utkání přebojoval,“ řekl po utkání Berdych.

Ani Lukáše Rosola nečekal proti Nadalovi lehký zápas. Ve dvou setech s favorizovaným Španělem prohrál 2:6, 2:6 a nezopakoval tak úspěch z roku 2012, kdy ve Wimbledonu Nadala poprvé a zatím naposledy v kariéře v celkových pěti střetnutích porazil.

První game uhrál Rosol v úvodní sadě proti Nadalovi až za stavu 0:3 a se Španělem už nedokázal udržet krok. Ve druhé sadě sice český tenista své první podání neztratil, jenže Nadal potvrdil svou pozici favorita a vyhrál rovněž 6:2.

Úspěšné vystoupení má za sebou Karolína Plíšková na turnaji Elite Trophy v čínském Ču-chaj. Česká tenistka, třináctá hráčka žebříčku WTA, zdolala bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou 6:4, 3:6 a 6:2.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Paříži

Dvouhra - 2. kolo:

Nadal (7-Šp.) - Rosol (ČR) 6:2, 6:2
Berdych (5-ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:3, 4:6, 7:5

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme