Rosol ve Wimbledonu končí v prvním kole. Dál naopak postoupily tři Češky

Tenista Lukáš Rosol dnes vypadl z legendárního Wimbledonu, když v prvním kole nestačil po velké pětisetové bitvě na Američana Sama Querreye. Druhé kolo si naopak zahrají Denisa Allertová, které v ženské části turnaje ve druhém setu skrečovala Margarita Gasparjanová, a Lucie Šafářová, jež si poradila s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Večer si pak postup zajistila i Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol se raduje během prvního kola Wimbledonu. Zápas ale do vítězného konce nedotáhl

Lukáš Rosol se raduje během prvního kola Wimbledonu. Zápas ale do vítězného konce nedotáhl | Zdroj: Reuters

První set sice Rosol zahájil ztrátou podání, ale v následující hře se podařilo soupeře brejkout i jemu. Ve zbývajícím průběhu úvodní sady si pak již oba tenisté svá podání pohlídali, takže vítěze prvního dějství musel určit tie-break. V něm se lépe dařilo českému tenistovi, jenž se tak ujal vedení.

Takřka identický průběh měl následně i druhý set, během kterého si každý tenista připsal jeden úspěšný brejk. Scénář z prvního setu se opakoval i ve zkrácené hře, kterou opět ovládl Rosol a výrazně se přiblížil postupu do druhého kola.

Ve třetím a čtvrtém setu se však situace změnila, když Querrey začal potvrzovat roli favorita a srovnal skóre.

Zápas tedy musel rozhodnout pátý set, který nakonec trval více než 70 minut. Rozhodující moment nakonec přišel za stavu 10:10, kdy Rosol ztratil podruhé v páté sadě podání a následně již Američan zápas doservíroval do vítězného konce.

Rosol tak stejně jako na předchozím grandslamu v Paříži končí ve dvouhře již v prvním kole.

Mezi ženami do druhého kola postoupily Allertová, Šafářová i Karolína Plíšková

Do druhého kola se v ženské části turnaje probojovala 82. hráčka světa Denisa Allertová, které k postupu pomohla i skreč Margarity Gasparjanové.

Allertová však měla navrch po celou dobu zápasu, když první set získala v poměru 6:3 a ve druhém setu vedla již 3:0. Poté ale přišlo odstoupení Rusky, takže si 23letá česká tenistka stejně jako vloni zahraje ve Wimbledonu druhé kolo, kde ji tentokrát čeká Carla Suárezová Navarrová.

Nečekaně velké problémy měla s postupem do druhého kola Lucie Šafářová, která Bethanii Mattekovou-Sandsovou zdolala až po takřka tříhodinovém boji. První set zápasu mezi 28. nasazenou Lucií Šafářovou a Bethanií Mattekovou-Sandsovou musel rozhodnout až tie-break. Ten v poměru 9-7 získala Američanka a ujala se tak vedení v zápase.

Zkrácená hra přišla na řadu i ve druhém setu, ale na druhý pokus již Šafářová svou tradiční deblovou parťačku porazila.

Vyrovnaný duel vyvrcholil ve třetím setu, kdy česká hráčka nejprve v deváté a desáté hře odvrátila dva mečboly Američanky, aby pak ona sama dovedla zápas do vítězného konce díky třem vyhraným hrám v řadě. Ve druhém kole Šafářovou vyzve Samantha Crawfordová z USA.

Tři sety k postupu do druhého kola potřebovala i Karolína Plíšková, která si poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou.

Sedmnáctá hráčka světa Plíšková nejprve sice vyhrála první set v poměru 6:2, ale ten druhý ztratila jasně 0:6.

Finální třetí sada byla opět vyrovnaná, ale nakonec ji na svou stranu získala Plíšková, jež díky tomu postoupila do druhého kola. V něm se utká s Japonkou Misaki Doiovou.

Wimbledon 2016 | Foto: ČTK

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme