S tenisovou jedničkou Murraym si na Turnaji mistrů zahrají ve skupině Wawrinka, Nišikori a Čilič

Nová tenisová jednička Brit Andy Murray bude na Turnaji mistrů v Londýně bojovat ve skupině Johna McEnroea se Švýcarem Stanem Wawrinkou, Japoncem Kei Nišikorim a Chorvatem Marinem Čiličem. Druhý muž světového žebříku Novak Djokovič se ve skupině Ivana Lendla utká s Kanaďanem Milosem Raonicem, Francouzem Gaëlem Monfilsem a s Rakušanem Dominicem Thiemem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Andy Murray se stal poprvé světovou jedničkou

Tenista Andy Murray se stal poprvé světovou jedničkou | Zdroj: Reuters

Murray by rád navýšil počet dvaceti vyhraných zápasů a čtyř turnajů v řadě. Turnaje mistrů se zúčastnil už sedmkrát, ale ještě ani jednou se neprobojoval do finále. „Nepředváděl jsem tady poslední dobou dobré výkony. Snad se to tentokrát změní,“ uvedl Murray.

Poprvé se dostal na post světové jedničky, když v sobotu během turnaje Masters v Paříži sesadil Srba Novaka Djokoviče. A jestli bylo jeho probuzení jiné? „Ani ne, bylo to jako každý jiný den doma s rodinou,“ sdělil s úsměvem.

První zápas čeká Brita v londýnské O2 Areně v pondělí 14. listopadu, kdy se utká s Čiličem. „Jsem velice rád, že jsem součástí tohoto turnaje,“ řekl Chorvat.

Poslední přemožitel Murrayho ve čtvrtfinále US Open - Nišikori si předtím zahraje s Wawrinkou. V neděli jsou na programu zápasy ve skupině Ivana Lendla. Djokovič nastoupí s nováčkem na Masters Thiemem, který prohlásil, že sen se stal skutečností. Monfils si zahraje s Raonicem.

Los tenisového Turnaje mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7,5 milionu dolarů):
Dvouhra:
Skupina Johna McEnroea: A. Murray (1-Brit.), Wawrinka (3-Švýc.), Nišikori (5-Jap.), Čilič (7-Chorv.)
Skupina Ivana Lendla: Djokovič (2-Srb.), Raonic (4-Kan.), Monfils (6-Fr.), Thiem (8-Rak.)
Čtyřhra:
Skupina Fleminga a McEnroea: Herbert, Mahut (1-Fr.); F. López, M. López (4-Šp.); Kontinen, Peers (5-Fin./Austr.); Klaasen, Ram (7-JAR/USA)
Skupina Edberga a Järryda: J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.); B. Bryan, M. Bryan (3-USA); Dodig, Melo (6-Chorv./Braz.); Huey, Mirnyj (8-Filip./Běl.)

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme