Šafářová a Matteková-Sandsová jsou na Masters ve finále čtyřhry

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová si na tenisovém Turnaji mistryň zahrají o deblový titul. Česko-americká dvojice porazila v dnešním semifinále v Singapuru nejvýše nasazené Francouzky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou 6:3 a 7:5. Neporazitelnost letošních šampionek grandslamového US Open trvá už osmnáct zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vlevo) s deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Lucie Šafářová (vlevo) s deblovou partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou | Zdroj: Reuters

Jejich soupeřkami v nedělním finále budou buď obhájkyně titulu Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie, nebo ruské olympijské vítězky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

„Je to neuvěřitelné. Odehrály jsme další těžký zápas. Hrály jsme dostatečně agresivně, zůstávaly pozitivní a dobře se bavily,“ usmívala se Šafářová. „Naše spojení s Bethanií je jednoduše magické,“ doplnila brněnská rodačka.

Devětadvacetiletá Šafářová může být první českou vítězkou čtyřhry na Masters po 19 letech. Naposledy to dokázala Jana Novotná v páru s Američankou Lindsay Davenportovou v roce 1997. „Bylo by krásné na to navázat. Doufejme, že se historie bude opakovat,“ řekla Šafářová.

Duo Hradecká, Hlaváčková nestačilo ruský pár a s Turnajem mistryň se loučí už po prvním kole

Číst článek

Na úvod utkání sice přišla Šafářová o servis, ale vzápětí získaly s americkou partnerkou brejk zpět. Matteková-Sandsová nenechala soupeřky neustálým pohybem na síti v klidu a Šafářová hrála výborně odzadu a ukázala i skvělý reflex na síti. V osmé hře připravily o servis Mladenovicovou a Šafářová se při setbolu zaskvěla přesným lobem.

Ve druhé sadě prohrála podání Matteková-Sandsová ve čtvrté hře a zdálo se, že utkání rozhodne super-tiebreak. Za stavu 2:5 se ale Šafářová s Američankou nadechly jako v 1. kole k obratu. Odvrátily tři setboly, získaly pět her v řadě a po proměněném prvním mečbolu slavily po hodině a půl vítězství.

„Hrály jsme s nimi na US Open i v Pekingu a přišlo mi, že tady hrály nejlépe. Mohlo to dopadnout tak i tak. Dobře jsme zvládly koncovky, dobře jsme se doplňovaly a zakončit sezonu výhrou na Masters by bylo úžasné,“ doufá Šafářová.

Šafářová zůstala jedinou českou zástupkyní na turnaji. V deblovém čtvrtfinále neuspěly Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, v obou soutěžích je už venku ze hry Karolína Plíšková. „Motivace vyhrát je obrovská. Chtěla bych to pro Bethanii, která může být světovou jedničkou, pro sebe i pro radost fanoušků. Nemůžu ale udělat víc než vždycky, jít tam a hrát naplno,“ uvedla Šafářová.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Šafářová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 6:3, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme