Šafářová by ráda v Paříži obhájila loňské finále, vrátila se i k podobným rituálům

Před rokem v Paříži okouzlila řadu tenisových fanoušků a teď by jim ráda podobný zážitek nabídla znovu. Česká tenistka Lucie Šafářová obhajuje na French Open hned dva velké úspěchy a loňské zkušenosti i rituály jí teď v dějišti turnaje hodně pomáhají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Petrou Kvitová

Lucie Šafářová se na Turnaji mistryň střetne s Petrou Kvitová | Zdroj: Reuters

„No, dá se říct, že jo. Borůvky tam byly taky,“ směje se Lucie Šafářová. Tak jako loni snídá každý den ovesnou kaši s borůvkami a bydlí na stejné adrese, se kterou kromě samotného zázemí získala i několik dalších fanoušků.

„Už jsme trošku známí s majitelem, dokonce mi byl fandit i se svojí paní. Myslím, že je to už i takový trochu přátelský vztah,“ připouští česká tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová je v Paříži na svém nejúspěšnějším grandslamu, loňské výsledky si připomíná i podobnými rituály. Natáčel s ní Jaroslav Plašil

Fanoušci nemají jistotu, kolikrát letos Lucii Šafářové budou držet při Roland Garros palce. První utkání sice hladce zvládla, ale kvůli vážnějším osobním důvodům v Paříži nemá svého kanadského kouče Roba Steckleyho.

Sama prošla od minulého roku celkem dramatickým, těžkým a také dlouhým obdobím bez tenisu, takže ještě zřejmě není v takové formě jako loni. Ale známá místa a dvorce ji pomáhají úspěchy navodit.

„Je to hrozně hezké. Musím přiznat, že vzpomínky se vrací. Když jsem nastupovala na kurt, tak spíš než nervozita převládalo takové ‘júú, jsem zase tady‘. Je hezké zase vidět tady všechny ty lidi, kteří jsou jakoby pořád stejní,“ řekla s úsměvem.

„Samozřejmě, když jdu hrát na kurt Suzanne Lenglenové, vzpomenu si na loňský zápas s Muguruzaovou. Když jdu na centrální kurt, vzpomenu si na zápasy, které jsem tady odehrála. Takže obecně to jsou hezké vzpomínky,“ zmínila Lucie Šafářová loňské čtvrtfinále, na které pak navazovala postupem do finále v singlu a celkovým vítězstvím v ženské čtyřhře.

Také letos může na svou loňskou přemožitelku Serenu Williamsovou narazit až v boji o titul a také tentokrát bude bojovat s jinou Američankou Bethanií Matttekovou-Sandsovou o trofej mezi deblistkami. Ale tak daleko se česká tenistka nedívá.

„Jsem strašně ráda, že tady vůbec jsem. Opravdu ty problémy, které jsem měla, byly takové, že pořád převládá to, že jsem strašně ráda, že hraju. Dám do toho všechno, jestli to vyjde, nebo ne, uvidíme… Hlavně že jsem zdravá.“

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme