Šafářová hladce prošla do 3. kola Wimbledonu, Karolína Plíšková končí

Lucie Šafářová bez větších problémů postoupila do třetího kola Wimbledonu. Su-Wej Hsieh z Tchaj-wanu porazila ve dvou setech a utká se s Američankou Stephensovou. V singlu naopak skončila Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český souboj ve Wimbledonu zvládla Lucie Šafářová, postupuje do čtvrtfinále

Český souboj ve Wimbledonu zvládla Lucie Šafářová, postupuje do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

"Jsem šťastná, protože to byl dobrý výkon. Po ne úplně skvělém prvním kole je příjemné, že to zase šlo dobře," pochválila se Lucie Šafářová.

Šestá nasazená hráčka turnaje prošla utkáním proti Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu bez problémů. Podání soupeřky získala hned v úvodu obou setů a při svém servisu zvítězila bez problémů. Postup do třetího kola slaví po 65 minutách a výsledku 6:2 a 6:3.

Během zápasu předvedla rodačka z Brna 4 esa a 24 vítězných úderů. Statistiky jí kazí dvě dvojchyby a 16 nevynucených chyb. Soupeřkou Lucie Šafářové ve třetím kole bude 22letá Američanka Sloane Stephensová.

Česká tenistka Karolína Plíšková nepotvrdila roli jedenácté nasazené na grandslamu ve Wimbledonu. Američance Coco Vandewegheové podlehla ve dvou setech a na turnaji končí.

„Vím, že mám na to udělat lepší výsledky na grandslamech, ale zatím to nevyšlo, ani soupeřky mi nesedly. Myslím, že o zkušenostech to není, ty už nějaké mám, i hráčky znám všechny. Moc mi nesedí den volna, co je na grandslamech. Něco je špatně,“ zhodnotila své krátké působení ve Wimbledonu Karolína Plíšková.

Duel druhého kola byl soubojem tenistek, které ve své hře spoléhají hlavně na podání. Servis si Karolína Plíšková i Coco Vandewegheová udržely až do tie-breaku, ve kterém Češka neudržela vedení 3:0 a její soupeřka následně proměnila první setbol.

První brejk zaznamenala v úvodu druhé sady Karolína Plíšková, od stavu 3:1 se ale jedenácté nasazené hráčce turnaje přestalo podání dařit a dvě prohrané servírovací gemy daly Američance rozhodující náskok.

Po hodině a půl ukončila Coco Vandewegheová zápas esem, vyhrála 7:6 a 6:4.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 26,5 milionu liber):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Giraldo (Kol.) - Nišikori (5-Jap.) bez boje, Gasquet (21-Fr.) - De Schepper (Fr.) 6:0, 6:3, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (6-ČR) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6:2, 6:3. Vandewegheová (USA) - Karolína Plíšková (11-ČR) 7:6 (7:5), 6:4, Stosurová (22-Austr.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Krajiceková, Strýcová (14-Niz./ČR) - Aojamaová, Voráčová (Jap./ČR) 7:5, 7:5, Garciaová, Srebotniková (10-Fr./Slovin.) - Smitková, Sü I-Fan (ČR/Čína) 6:1, 4:6, 6:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme