Šafářová může být po devatenácti letech další českou šampionkou ženské čtyřhry na Turnaji mistryň

I v nejkomplikovanější sezoně sbírá tenistka Lucie Šafářová velké výhry. Když k nim přidá ještě jednu, dočká se na konci roku titulu z Turnaje mistryň v Singapuru. Společně s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou je ve finále ženské čtyřhry, a to po vítězství ve dvou setech nad Francouzkami Garciovou a Mladenovicovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová (vlevo) při poradě se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou

Lucie Šafářová (vlevo) při poradě se spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou | Zdroj: Reuters

„Bethanie je spiderman na síti a já jsem čínská zeď vzadu. Dneska mi říkala, že se čínská zeď přesouvá na síť,“ směje se Lucie Šafářová.

Zase skákaly na kurtu radostí, objímaly se a vzájemně si skládaly komplimenty. Nerozlučná dvojice slaví i díky velkému obratu ve druhém setu a pěti uhraným gemům v řadě nad světovými jedničkami další společnou výhru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Devatenáctka teď může být velmi zajímavým číslem pro českou tenistku a čerstvou finalistku Turnaje mistryň Lucii Šafářovou

„Hrály jsme s nimi už na US Open a v Pekingu, ale přišlo mi, že dneska hrály z těch třech zápasů nejlíp. Zvládly jsme koncovky a dobře jsme se doplňovaly. Vyhrát Masters by bylo úžasné. Už je to osmnáct vítězných zápasů v řadě.“

Bude se historie opakovat?

Příští výhra může být už devatenáctá za sebou a pokud se Lucii Šafářové a Bethanii Mattekové-Sandsové skutečně povede v nedělním finále zvítězit, bude mít český tenis po devatenácti letech šampionku ženské čtyřhry na Turnaji mistryň. A dokonce další brněnskou rodačku.

„Doufám, že se historie bude opakovat,“ usmívá se Lucie Šafářová, která teď může o devatenáct let starší Janu Novotnou napodobit. A aby těch podobností nebylo málo, může jí v tom také pomoci americká spoluhráčka.

„Bethanie hraje o to být první na světě v deblu, to je něco, co bych jí strašně přála. Ukončit sezonu vítězstvím by bylo úžasné. Motivace je obrovská, chtěla bych to pro sebe, ale i pro radost fanoušků. Nemůžu ale udělat víc, než to co dělám vždycky - jít tam a hrát naplno,“ říká Šafářová s tím, že na sebe se spoluhráčkou nekladou žádný tlak.

Motivace do další sezony

„Prostě si to užíváme, daří se nám a jedeme na vítězné vlně. I kdyby se zápasy nepodařily, tak k tomu budeme stejně přistupovat jako vždycky. Baví nás to,“ tvrdí Lucie Šafářová.

Příběh Jany Novotné pro ni může být motivační i do další sezony. Novotná se po vítězství v ženské čtyřhře na Turnaji mistryň hned v dalším roce dočkala svého jediného grandslamového titulu v singlu.

A přes všechny velké výhry v deblu, chce být Šafářová ještě nějakou dobu úspěšná hlavně ve dvouhře, což se jí letos vzhledem ke složitým zdravotním komplikacím, bez pořádné přípravy nedařilo.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme