Šafářová před čtyřhrou: Mám tam také cíle, ale radši ušetřím síly na semifinále v singlu

Tenistka Lucie Šafářová se může poprvé ve své kariéře připravovat na grandslamové semifinále v Paříži. Na Roland Garros se jí zatím daří nad očekávání. A to i díky výtečně zvládnutým tiebreakům, které na rozdíl od předchozích turnajů v sezoně pravidelně vyhrává.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Kanadský kouč Lucie Šafářové Rob Steckley se usmívá. Tiebreaků si on i tenistka užili v minulém měsíci opravdu hodně. „Takže bylo skoro v každém zápase skóre 7:6,“ připomíná Steckley.

Teď v Paříži už to byl pátý tiebreak a všechny Lucie Šafářová vyhrála. „To jo. Tak jsem ráda, že otáčím do pozitivna, protože to tak nezačalo,“ usmívá se česká tenistka, která je dokonce zvládá vyhrávat i vyšším rozdílem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová má v těchto dnech hodně náročný program i díky skvěle zvládnutým tiebreakům. V Paříži s ní mluvil Jaroslav Plašil

Výjimkou bylo jen první kolo a zápas proti kamarádce Anastazii Pavljučenkovové z Ruska. S ní odehrála hned dva tiebreaky a oba byly extrémně vyrovnané a napínavé.

Právě tam možná najdeme příčiny současného stavu, při kterém fanoušci sledují velmi odvážně hrající Lucii Šafářovou i v těch nejdůležitějších okamžicích.

„Myslím, že to jde ruku v ruce. Že člověk jakmile to začne zvládat na začátku, pak, když se opět ocitne v té situaci, věří, že to zvládne znovu. Ono se to strašně rychle otáčí. Když člověk párkrát prohraje, začíná ten tiebreak s pochybnostmi, když párkrát vyhraje, nastupuje do tiebreaku odvážněji,“ přiznává.

Dnes by zřejmě Lucie Šafářová napínavé koncovky oželela. Ve čtvrtfinále ženského deblu by jen nerada ztrácela důležité síly pro vrchol singlového turnaje, a tak má vzhledem k zítřejšímu zápasu se Srbkou Aňou Ivanovićovou před aktuální čtyřhrou jedno přání.

„Čtvrtfinále v grandslamu v deblu je samozřejmě krásné a mám tam také cíle. Ale teď, když je teď člověk v semifinále singlu, tak by radši pošetřil síly. Tak snad to bude ve dvou setech,“ doufá Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme