Šafářová překonala Čepelovou a je v osmifinále, Kvitová a Siniaková končí

Dvojnásobná vítězka turnaje na trávě Petra Kvitová podlehla už ve druhém kole Rusce Jekatěrině Makarovové 5:7 a 6:7. Do osmifinále postoupila Lucie Šafářová, která přehrála Slovenku Janu Čepelovou. Kateřina Siniaková prohrála ve 3. kole s Agnieszkou Radwaňskou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Lucie Šafářová je v osmifinále Wimbledonu

Tenistka Lucie Šafářová je v osmifinále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

Šafářová odskočila už v úvodu duelu získaným brejkem do vedení 3:0, ale sama později ztratila své podání.

Stejně jako ostatní utkání bylo i toto přerušeno a to za stavu 3:3. Po návratu se na trávě dařilo více Slovence a nakonec vyhrála set 6:4. Ve druhé sadě ale s přehledem zvítězila Šafářová 6:1.

Dramatický třetí set zvládla lépe taktéž česká tenistka, ale rozhodně to neměla jednoduché, dokonce odvrátila mečbol. Vyhrála 12:10 a zajistila si tak postup do osmifinále už potřetí v řadě. Další soupeřkou jí bude Kazaška Jaroslava Švedovova.

Pro desátou ženu světového žebříčku je to nejhorší výsledek ve Wimbledonu za posledních sedm let. Utkání začalo už v pátek, kdy Makarovová získala první set 7:5.

Kvůli dešti se ale dohrávalo až dnes, i přesto musel být zápas několikrát přerušen. Začínalo se za stavu 40:30, když byla Kvitová na servisu.

Úvod dohrávky zvládla dobře, dokonce využila dvojchyby soupeřky a vedla 2:0, což jí ale dlouho nevydrželo. Za stavu 5:4 nedokázala proměnit setbol, jelikož míček skončil za lajnou.

Kvitová se v duelu potýkala s nepřesností úderů, trefovala pásku a posílala míče do outu. Celkem udělala třiačtyřicet nevynucených chyb a po tie-breaku skončila už ve druhém kole stejně jako na letošním Australian Open.

„Ten půl rok mě hodně vyčerpal, takže doufám, že mentálně naberu novou sílu a půjdu tím půl rokem jinak a líp, aby se všechny věci, které se staly, nějak usadily. Teď je správný čas, abych se připravila dobře na Ameriku a dala tam do toho všechno,“ doufá Kvitová v lepší výsledky.

Makarovová si v dalším duelu zahraje s českou tenistkou Barborou Strýcovou. Utkání je naplánování na neděli.

Na Polku Siniaková nestačila

Siniaková sice vyřadila Francouzku Caroline Garciaovou, ale bývalé finalistce Wimbledonu a loňské vítězce Turnaje mistryň Radwaňské podlehla 3:6 a 1:6. Nicméně už postupem do 3. kola si zlepšila grandslamové maximum.

V prvním setu udělala Polka pouze jednu chybu a měla lepší pohyb na kurtu, čímž nutila Siniakovou kazit údery. Češka ve druhém setu ztratila tři podání.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme