Šafářová s Mattekovou nadále živí naději na třetí společný grandslamový titul, Kvitová je bez trenéra

Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila s Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou na US Open do semifinále ženského deblu. V úterním střetnutí zdolaly pár Asia Muhammadová, Taylor Townsendová hladce 6:1, 6:2. Naopak Barbora Strýcová s Indkou Sanií Mirzaovou vypadly. Ještě před tím singlistka Petra Kvitová oznámila, že nemá trenéra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová během druhého kola US Open

Lucie Šafářová během druhého kola US Open | Zdroj: Reuters

V minulé sezoně kralovaly na Australian Open a Roland Garros. Letos mají tenistky Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová šanci na třetí společný grandslam v deblu.

Na US Open prošly už do semifinále, když si v úterý vpodvečer bez problémů poradily s Američankami Asiou Muhammadovou a Taylor Townsendovou 6:1, 6:2.

V bitvě o finále Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vyzvou buď ruské olympijské vítězky z Ria Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou, nebo Slovinky Andreju Klepačovou a Katarinu Srebotnikovou.

Zato Barboře Strýcové se s Indkou Sanií Mirzaovou proti soupeřkám Carolině Garciaové a Kristině Mladenovicové nedařilo. Úvodní set sice prohrály až ve zkrácené hře 6:7, v tom druhém doháněly ještě před přerušením kvůli dešti manko 0:3.

Po návratu na dvorec uhrály pouze jeden game a francouzské deblové dvojici podlehly 1:6. S US Open se tak loučí.

Kvitová nemá trenéra

Petra Kvitová, která přišla o pozici české jedničky, podruhé v sezoně nemá kouče. Dvojnásobná wimbledonská vítězka oznámila po návratu z US Open ukončení spolupráce s Františkem Čermákem.

V zimě se po Australian Open rozešla s Davidem Kotyzou. Teď se bude nějaký čas připravovat sama.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme