Šafářová s Mattekovou-Sandsovou získaly titul i v Pekingu

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly v Pekingu už třetí deblový titul v řadě a celkově osmý společný. Česko-americký tenisový pár ve finále porazil turnajové jedničky z Francie Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou dvakrát 6:4. Ve dvouhře zvítězila světová trojka Agnieszka Radwaňská z Polska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Deblová dvojice Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Deblová dvojice Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Zdroj: ČTK

Páté nasazené Šafářová s Mattekovou-Sandsovou před triumfem v Pekingu ovládly grandslamové US Open, kde ve finále porazily právě Garciaovou s Mladenovicovou, a v minulém týdnu uspěly v čínském Wu-chanu.

V dnešním finále rozhodly o zisku první sady brejkem v deváté hře, který vzápětí potvrdily. Na začátku druhého setu vedly 2:0, ale o náskok přišly. Rychle však získaly další brejk a podání už si udržely. Šafářová se s Mattekovou-Sandsovou mezi výměnami se na lavičce dobře bavily a na kurtu se skvěle doplňovaly.

Za stavu 5:3 měly dva mečboly, jenže první soupeřky odvrátily "kraťasem" a při druhém trefila Američanka síť. Zápas tak dopodávala Šafářová a při čtvrtém mečbolu ho ukončila po výtečném reflexu na síti half volejem Matteková-Sandsová.

Bronzová olympijská medailistka z Ria Šafářová společně s Mattekovou-Sandsovou vyhrály už šestnáctý zápas v řadě a vylepšily si finálovou bilanci na 8:1. Šafářová slaví svou dvanáctou deblovou trofej, Američanka již dvaadvacátou. Za dva týdny si zahrají Turnaj mistryň v Singapuru.

Titul ve dvouhře bude v Singapuru obhajovat Polka Radwaňská, jež se na finále sezony naladila triumfem v Pekingu. Sedmadvacetiletá favoritka dnes zdolala 6:4, 6:2 překvapení turnaje Johannu Kontaovou z Británie, která v osmifinále vyřadila Karolínu Plíškovou.

Radwaňská získala jubilejní dvacátý titul v kariéře a třetí v sezoně, stejně jako v předchozích dvou případech bez ztráty setu. Kontaová se navzdory finálové porážce posune v pondělí poprvé v kariéře do světové desítky a má šanci kvalifikovat se na Turnaj mistryň.

 

3rd title in the row!!! #champs of #chinaopen!!! #teambucie #onfire @matteksands

Fotka zveřejněná uživatelem Lucie Safarova (@lucie.safarova),Říj 9, 2016 v 2:04 PDT

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 6,289.521 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Šafářová, Matteková-Sandsová (5-ČR/USA) - Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) 6:4, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme