Šafářová se fanouškům v Singapuru věnovala i po ztraceném zápase. Oni za prohru nemůžou, říká

Odehrát zápas a pak se dlouho podepisovat fanouškům dokážou většinou jen vítězové, v Singapuru si tuto roli vyzkoušela i tenistka Lucie Šafářová, a to po prohře s Petrou Kvitovou v Bílé skupině Turnaje mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová zamířila na autogramiádu za fanoušky v Singapuru

Lucie Šafářová zamířila na autogramiádu za fanoušky v Singapuru | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Sotva si Lucie Šafářová podala ruku se svou přemožitelkou, už pospíchala do fanzóny, kterou pořadatelé umístili nějakých sto metrů od tenisové haly.

Aspoň raketu stihla odložit, vyměnila ji za tužku, posadila se za stůl a trpělivě se podepisovala fanouškům tak dlouho, jako kdyby odehrála ještě jeden další set.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci nemůžou za to, že jsem prohrála, řekla Šafářová k netradiční autogramiádě po ztraceném zápase

„Moc nadšená jsem z toho nebyla. Oni ale nemůžou za to, že jsem prohrála. Nezaslouží si, abych se na ně neusmívala,“ vysvětlovala poté, co svým milým přístupem nešetřila ani navzdory velkému zklamání z porážky.

I Petra Kvitová byla loni v Singapuru v podobné pozici. Také ji pořadatelé vybrali pro autogramiádu, a přestože se necítila zrovna fit, nedávala to najevo.

„Tenis nehrajeme jen pro sebe. Někdy se dozvím, že inspiruju spoustu lidí. Je to i zodpovědnost, ale hezká,“ přemítala hráčka, která Turnaj mistryň před čtyřmi lety vyhrála.

Za poslední roky získala Petra Kvitová hodně fanoušků v Číně, svou skupinku má třeba i v německém Stuttgartu, v Singapuru ji zase překvapila parta malých školáků.

„Slyšela jsem je, ale nevěděla, že čekají na mě. Bylo to hezké překvapení. Jenom víc takových,“ usmívala se Petra Kvitová.

Fanoušci ji na turnaji uvidí při zápase také v pátek. Jestli naposledy, ještě není jasné. Šanci na účast v semifinále česká hráčka má, ale to také její další tři konkurentky v Bílé skupině. I Lucie Šafářová.

Jisté je zatím jen jedno. Obě dnešní soupeřky a kamarádky Petra Kvitová a Lucie Šafářová už společně postoupit do nejlepší čtyřky ženského singlu nemohou.

 

Guess who is who! :-) :-) #czech #girls #WTAFinals #matchtime #soon

Fotka zveřejněná uživatelem Lucie Safarova (@lucie.safarova),Říj 27, 2015 v 10:02 PDT

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme