Šafářová se vrací, trénovala by i tři hodiny v kuse

Ještě před pár týdny neměla sílu ani na čtení knížky, ale teď už zase začíná běhat s raketou po kurtu. Tenistka Lucie Šafářová se po zranění a následné nemoci vrátila po měsíční pauze do tréninku. Velké turnaje v Japonsku a Číně sice musela odhlásit, přesto ještě věří v dobrý konec sezony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová prohrála v Eastbourne se Slovenkou Cibulkovou

Lucie Šafářová prohrála v Eastbourne se Slovenkou Cibulkovou | Zdroj: Reuters

„Bylo to poprvé, co jsem byla v nemocnici, a poprvé, co jsem měla takovou šílenou nemoc. Ještě v návaznosti na zranění to bylo dlouhé. Ale stávají se i horší zranění, kdy je člověk mimo i na půl roku,“ vzpomíná Lucie Šafárová na nepříjemné „premiéry“, které jí zkomplikovaly závěr skvěle rozehrané sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Lucie Šafářové k tréninku sleduje reportér ČRo Jaroslav Plašil

Zranění břišního svalu zavinilo vypadnutí v prvním kole US Open i následnou bakteriální infekci, kvůli které skončila v brněnské nemocnici.

Teď už ale doufá, že už si to zlé vybrala a že ještě zabojuje o své cíle. „Teď už jsem zdravá a doufám, že mám před sebou Linec a Moskvu. Když dobře zahraju, může to vyjít,“ naráží Lucie Šafářová na Turnaj mistryň. „Nemám od sebe žádná očekávání, ale sny tam jsou.“

V aktuálním pořadí pro postup do Singapuru je rodačka z Brna na šestém místě i díky skvělým výsledkům z první poloviny roku. Při ohlášení neúčasti světové jedničky Sereny Williamsové má na první nepostupující Carlu Suárezovou-Navarrovou náskok 212 bodů.

„Je hrozně ráda, že může být po měsíci na kurtu. Je potřeba ji malinko brzdit, protože by hned chtěla hrát tři hodiny,“ prozrazuje úspěšný daviscupový reprezentant a někdejší pátý hráč světa Jiří Novák, který se teď snaží Lucii Šafářovou na závěrečnou část sezony rozehrát.

 

Ahojky!Mrzí mě, že jsem nestihla ani turnaj ve Wuhanu, ale mé zdraví se zlepšuje a doufám, že v Pekingu už budu moct...

Posted by Lucie Safarova on 27. září 2015

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme