Šafářová si v Dauhá zahraje semifinále, Kvitovou opět vyřadila Suárezová

Tenistka Petra Kvitová skončila na turnaji v Dauhá ve čtvrtfinále. Nasazená jednička podlehla stejně jako před týdnem v Dubaji ve třech setech Španělce Carle Suárezové Navarrové. Ta vyhrála 3:6, 6:0, 6:3 a v semifinále narazí na další českou hráčku Lucii Šafářovou, která porazila Němku Andreu Petkovicovou hladce 6:2 a 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se v Dauhá o postup do finále utká se Španělskou Carlou Suárezovou Navarrovou (archivní foto)

Lucie Šafářová se v Dauhá o postup do finále utká se Španělskou Carlou Suárezovou Navarrovou (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Kvitová si přitom lepší vstup do utkání snad ani nemohla přát. Soupeřce vzala hned první podání a úvodní sadu bez větších potíží vyhrála.

Poté ale dvojnásobná wimbledonská vítězka zcela vypadla ze hry. Ve druhém setu ji Suárezová dokonce uštědřila nepopulárního "kanára" a v rozhodující třetí sadě česká hráčka prohrávala už 0:4.

Až po deseti prohraných gamech v řadě se Kvitová vrátila do boje o postup. Dokázala snížit na 3:4, jenže v osmé hře už pošesté v utkání ztratila podání a Španělka při vlastním servisu proměnila po hodině a 34 minutách hned první mečbol.

Tenista Berdych postoupil do semifinále turnaje v Dubaji

Číst článek

Také Šafářová do utkání skvěle vstoupila, když se do brejku dostala hned v první hře. Petkovicové navíc sebrala podání ještě jednou a za stavu 5:2 podávala na vítězství v setu. První dva setboly ještě česká hráčka promarnila, ale ten třetí už využila.

Druhý set byl ještě jednoznačnější. Od stavu 1:1 získala Šafářová pět her v řadě a duel ukončila už v šestém gamu, kdy proměnila při servisu německé soupeřky po hodině a šesti minutách druhý mečbol.

Tenisový turnaje žen v Dauhá:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Suárezová (9-Šp.) - Kvitová (1-ČR) 3:6, 6:0, 6:3, Šafářová (ČR) - Petkovicová (6-Něm.) 6:2, 6:1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme