Šafářová si v zámoří užívá i díky tomu, že má nablízku rodinu. Finále deblu bude zážitek, předvídá

Tenistka Lucie Šafářová má šanci získat třetí grandslamový titul v ženském deblu. Spolu s domácí hráčkou Bethanie Mattekovou-Sandsovou nastoupí do finále US Open proti světovým jedničkám Carolině Garciové a Kristině Mladenovicové z Francie. Brněnská rodačka je poslední Češkou na turnaji. Na americkém kontinentu pobývá už od července, ale po domově se jí zatím v New Yorku nestýská.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Už před Riem jsem hrála Montreal a od té doby jsem pořád v Americe. Ale mám tady rodinu, takže mi to celkem dobře utíká. A hlavně se daří, je úžasné tady být,“ říká Lucie Šafářová.

Na olympijském turnaji v brazilském Riu vybojovala vzhledem k velmi těžkému losu a zdravotním komplikacím hodně nečekanou bronzovou medaili z ženského deblu.

Teď na US Open bez ohledu na výsledek nedělního finálového zápasu dosáhla dalšího velkého úspěchu. Jen spoluhráčky má jiné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová hrála už před olympijskými hrami v Riu tenisový turnaj v Montrealu. Od té doby je nepřetržitě v Americe

Zatímco v Brazílii reprezentovala Česko s Barborou Strýcovou, teď nastupuje se svou obvyklou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, se kterou loni získala tituly v Melbourne a na Roland Garros.

„Jsem ráda, že jsme se vrátily zpátky do formy, protože jsme obě byly zraněné. Nebyla to pro nás jednoduchá sezona,“ naráží Šafářová na období, ve kterém s Mattekovou-Sandsovou další tituly přidávat nemohly.

Teď jsou obě zdravé a na rozdíl od posledního vzájemného utkání s Francouzkami letos na jaře snad i v lepší formě.

„Prohráli jsme s nimi na turnaji v Charlestonu, ale Bethanie za sebou měla v té době strašně moc zápasů a byla unavená. Bude to těžké utkání, jsou to výborné deblistky, ale těšíme se. Bude to skvělý zážitek,“ vyhlíží finále česká hráčka.

Plíšková US Open nevyhrála. Ve finále po boji podlehla nové světové jedničce Kerberové

Číst článek

A stejně tak se těší i ti, kteří vytvářejí tenistkám co nejlepší zázemí a atmosféru během grandslamového US Open, což je v případě české hráčky sestra s rodinou.

„Jezdí za mnou vždycky na zápasy z Newburghu, což je kousek na sever od New York City,“ prozradila Šafářová. Podporu očekává i v neděli v 18 hodin středoevropského letního času, kdy začne finálové utkání proti světovým jedničkám Carolině Garciaové a Kristině Mladenovicové.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme