Šafářová si zahraje v Budapešti o titul. Němku Witthöftovou zdolala ve dvou setech

Tenistka Lucie Šafářová se v Budapešti probojovala do finále dvouhry turnaje WTA. O titul si zahraje poprvé od loňského úspěchu v Praze. Němku Karinu Witthöftovou zdolala ve dvou setech 6:4 a 6:3 za hodinu a čtyřiadvacet minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová předváděla proti Muguruzaové všechny možné údery, ani to nestačilo

Lucie Šafářová předváděla proti Muguruzaové všechny možné údery, ani to nestačilo | Zdroj: Reuters

Šafářová si zahraje o osmý triumf v kariéře. Třicetiletá česká tenistka se o titul utká se svou deblovou partnerkou a domácí nejvýše nasazenou hráčkou Timeou Babosovou. Ta si s turnajovou trojku Julii Görgesovou z Německa poradila 7:5 a 6:1.

„Je skvělé být po delší době zase ve finále,“ uvedla se Šafářová. Letos triumfovala se svou deblovou partnerkou Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou na Australian Open.

Šafářová si mohla o titul ve čtyřhře zahrát i v Budapešti, a to s deblovou partnerkou Timeo Babosovou. Jenže dvojice se právě kvůli vzájemnému finálovému utkání ve dvouhře rozhodla, že k semifinálovému duelu s australsko-kazašským párem Arina Rodionová, Galina Voskobojevoová nenastoupí.

Tenisový turnaj žen v Budapešti (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (2-ČR) - Witthöftová (Něm.) 6:4, 6:3.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme