Šafářová vydělala na Roland Garros 30 milionů. Věří, že ji úspěch nezmění

Do Paříže necestovala s velkým očekáváním, ale cestou zpátky domů si ho možná veze. Jedna z nejvýraznějších tváří tenisového Roland Garros Lucie Šafářová je ode dneška hráčkou světové desítky. Grandslamová finalistka ženské dvouhry a současně i vítězka čtyřhry si tak může zvykat na novou roli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová při finálovém utkání dvouhry French Open s Američankou Serenou Williamsovou

Lucie Šafářová při finálovém utkání dvouhry French Open s Američankou Serenou Williamsovou | Zdroj: ČTK

„Myslím, že Lucku mají lidé rádi. Je velice hodná a skromná, přitom na kurtu je nekompromisní. To je dobrá kombinace,“ říká někdejší wimbledonská šampionka Jana Novotná.

Ani tak ovšem nemusí být pro Šafářovou snadné novou pozici ustát, o tom, co dovede způsobit očekávání dalších velkých výkonů a výher, by mohla vyprávět nejedna tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Lucie Šafářové by měli lidé brát úspěchy českých tenistek pozitivně

„Na kurtu se vždy snažím podat maximální výkon, a když to občas nevyjde, tak není příjemné poslouchat negativní komentáře. Je to s tím ale spojené,“ počítá nově sedmá hráčka světa s tím, co také může po velkém úspěchu přijít včetně závisti.

V Paříži vydělala na odměnách 30 milionů korun, k trvalému pobytu je přihlášená v Monaku, kde také platí daně. Stačí vzpomenout loňský příběh Petry Kvitové, která se po vítězném Wimbledonu dočkala právě kvůli své adrese silné kritiky.

„Bohužel, i takoví lidé jsou. Naštěstí je více těch pozitivních, tehdy jsem s Petrou soucítila. Každý týden hrajeme za naši zem, hrajeme Fed Cup a děláme to od srdce. Zasloužili bychom si, aby to lidé viděli pozitivně. Je to na každém, jakou cestou chce jít,“ dodává Šafářová.

Po 25 letech jsou v elitní světové desítce dvě české tenistky. Obě levačky

Číst článek

Pokud jde o ni samotnou, věří, že ji velký úspěch nijak nezmění, v tréninku ani v soukromém životě.

„Tatínek mě vychoval stylem kup si, co potřebuješ, ale nerozhazuj,“ přiznává brněnská rodačka, i když připouští, že si za úspěšné vystoupení na Roland Garros alespoň nějakou odměnu dopřeje.

Lucie Šafářová se svou nejcennější singlovou trofejí za účast ve finále French Open | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme