Šafářová vyměnila partnera, v Hopman Cupu nastoupí s Pavláskem

Tenista Radek Štěpánek před necelým měsícem oznámil, že na zítra začínajícím Hopman Cupu kvůli zdravotním problémům nenastoupí. A tak musela tenistka Lucie Šafářová začít počítat s jiným partnerem, Adamem Pavláskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Lucie Šafářová

Fed Cup 2014, tenis, Lucie Šafářová | Foto: Filip Jandourek

„Zaskočená jsem byla, ale nejdůležitější je zdraví Radka, takže, ať se dá dohromady. Třeba si spolu ještě Hopman Cup zahrajeme,“ říká Lucie šafářová.

„Jsem ráda, že jsme našli náhradu a pro Adama to bude velká příležitost. Máme sice těžkou skupinu, ale o to větší výzva to je,“ dodala k nečekané situaci Šafářová, která tak vedle sebe bude mít při čtyřhře místo zkušeného grandslamového vítěze jeho o 16 let mladšího kolegu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lucie Šafářová si musí před začátkem Hopman Cupu zvyknout na jiného partnera, zraněného Radka Štěpánka nahradil Adam Pavlásek

„Nějaký věkový rozdíl tam určitě je,“ směje se česká tenistka.

I z nálady Šafářové je poznat, že to její přípravu příliš nekomplikuje. Hopman Cup je pouze exhibice, například v minulé sezóně hrál Kanaďan Raonic po zranění Johna Isnera za Spojené státy.

„Z hlediska australské túry je nejdůležitější Australian Open. Hopman Cup je přeci jenom exhibice, takže jsem ráda, že si tam zahraju skvělé zápasy, ale spíše to beru jako rozehrávku před prvním grandslamem.“

Zápasy s Kanaďankou Bouchardovou, Italkou Pennettaovou a Serenou Williamsovou se mohou Lucii Šafářové hodit v každém případě.

Vysněnou nejlepší desítku má Šafářová na dosah

Tento rok pro ni může být klíčový rok pro postup na žebříčku mezi ještě užší elitu. Momentálně je šestnáctá a body má až na semifinále Wimbledonu rovnoměrně rozložené po celé sezóně.

O to by jí mohla série australských turnajů více pomoci k posunu v žebříčku.

„Maximum je teďka 14. místo, takže se nabízí nejlepší desítka. To je sen mojí kariéry, takže se o to pokusíme,“ doufá Lucie Šafářová, která na úvod Hopman Cupu nastoupí proti Eugenii Bouchardové, zatímco Adama Pavláska čeká Vasek Pospisil.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme