Šafářová vyřadila na French Open Šarapovovou a je ve čtvrtfinále, Kvitová končí

Česká tenistka Lucie Šafářová poprvé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamového French Open. V Paříži vyřadila světovou dvojku a obhájkyni titulu Marii Šarapovovou z Ruska po téměř dvouhodinové bitvě 7:6 a 6:4. Osmifinále se naopak stalo konečnou zastávkou pro Petru Kvitovou, která prohrála se Švýcarskou Timeou Bacsinszkou ve třech setech 6:2, 0:6 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První set trval přes hodinu. Obě soupeřky si jednou vzaly podání a trpělivá Lucie Šafářová vzdorovala nátlaku Marie Šarapovové až do stavu 6:6. Zkrácenou hru pak ovládla rodačka z Brna 7:3 a dostala se do vedení.

Hned v úvodu druhé sady si Češka vypracovala dva brejkboly. Šarapovová situaci neustála a svůj servis odevzdala dvojchybou, podobným způsobem ale o několik minut později nasazená třináctka náskok ztratila.

Snažím se nezbláznit radostí, říká Šafářová. Míří do elitní světové desítky

Číst článek

Rozhodující okamžiky přišly v desáté hře druhé sady. Při shodě nabídla ruská soupeřka Šafářové další dvojchybou první mečbol. Ten sice česká tenistka nevyužila, ten druhý ale zakončila úspěšným forhendem a šla k síti přijmout gratulace za vítězství 7:6 a 6:4.


Ve čtvrtfinále se Šafářová utká s dvacátou nasazenou Španělkou Garbine Muguruzaovou.

Osmifinálový úspěch a výhra nad Šarapovovou po šesti letech výrazně přiblížil brněnskou rodačku k elitní desítce žebříčku WTA. Pomohla i Petře Kvitové, která bude po French Open světovou dvojkou.

Favoritka na první set nedokázala navázat

Kvitová získala první sadu za 28 minut. Za stavu 3:1 sice ztratila podání, ale vyrovnat Bacsinszké nedovolila. Brejk si vzala ihned zpátky a následně získala i další dvě hry. Set česká favoritka ukončila při podání Švýcarky, když využila hned první setbol.

Ve druhé sadě se Kvitové naopak nedařilo. Neudržela ani jedno ze tří podání a také ostatní gamy v koncovkách ztratila. Bacsinszká jí uštědřila nepopulárního 'kanára' a poslední čtvrtfinalistku French Open tak musel rozhodnout třetí set.

Petra Kvitová skončila letos na Roland Garros v osmifinále | Foto: ČTK/AP

V něm prvních pět brejkbolů Kvitová ještě odvrátila, ale ten šestý už nikoliv. Brejk Bacsinszké sice dokázala rychle smazat, ale od stavu 3:3 uhrála ve zbytku duelu jen tři fiftýny a utkání zakončila třemi chybami v řadě.

Švýcarská tenistka proměnila po hodině a 41 minutách hned první mečbol.


Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):

Muži:
Dvouhra - osmifinále:
Federer (2-Švýc.) - Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1, Ferrer (7-Šp.) - Čilič (9-Chorv.) 6:2, 6:2, 6:4, Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2, Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (20-Fr.) 6:1, 6:2, 6:3, Nadal (6-Šp.) - Sock (USA) 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bolelli, Fognini (6-It.) - Albot, Rosol (Mold./ČR) 6:2, 5:7, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Šafářová (13-ČR) - Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:3), 6:4, Bacsinszká (23-Švýc.) - Kvitová (4-ČR) 2:6, 6:0, 6:3, S. Williamsová (1-USA) - Stephensová (USA) 1:6, 7:5, 6:3, Erraniová (17-It.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:2, Muguruzaová (21-Šp.) - Pennettaová (28-It.) 6:3, 6:4, Van Uytvancková (Belg.) - Mituová (Rum.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - osmifinále:
Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Bencicová, Siniaková (Švýc./ČR) 6:4, 6:3.

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme